Πλακαντωνάκης: Χωρίς νερό ύδρευσης το Καβούσι

9:47 π.μ. - Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Δευ, 14/47/2020
Image: Πλακαντωνάκης: Χωρίς νερό ύδρευσης το Καβούσι

Απίστευτη ταλαιπωρία για κατοίκους και επιχειρήσεις από τα προβλήματα υδροδότησης

Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη νερού αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Καβούσι που έχουν μείνει για αρκετές μέρες νερό στις βρύσες τους. Μπορεί το νερό να δίνεται για κάποιες ώρες ωστόσο και πάλι το πρόβλημα υφίσταται ειδικά για τους κατοίκους που είναι σε πιο ψηλά σημεία του χωριού. Ο κ. Κώστας Πλακαντωνάκης πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. , υπάλληλος του αγροτικού συνεταιρισμού Καβουσίου και νυν αντιπρόεδρος ΤΟΕΒ Παχειάς Άμμου – Καβουσίου, εκπρόσωπος της παράταξης Πανταζή, είπε ότι η γεώτρηση ύδρευσης είχε παρουσιάσει δείγματα ότι θα παρουσιαζόταν πρόβλημα. Εκτός από τα σπίτια ταλαιπωρούνται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η γεώτρηση είχε αλλαχτεί επί των ημερών Αναστασάκη οπότε είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια να έχει υποστεί φθορές. Για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε έγινε μια συνάντηση στο Καβούσι προκειμένου να εξεταστεί πως μπορεί να βρεθεί λύση. Σε αυτή παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της υπηρεσίας.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Πλακαντωνάκη:

Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση από την Κοινότητα Καβουσίου όπως αυτή αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανακοίνωση

Κήρυξη Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης

Σε περίοδο πανδημίας η κοινότητα Καβουσίου έχει μείνει 3 μέρες συνεχόμενα χωρίς νερό με ότι αυτό συνεπάγεται υγειονομικά, ενώ άλλες οικίες 5 μέρες.

Μετά από παρότρυνση των επιχειρηματιών και των κάτοικων, έγινε πρόσκληση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μαστοράκη από το συμβούλιο της κοινότητας Καβουσίου ώστε να παραστεί ενώπιον των κατοίκων της περιοχής και να δώσει εξηγήσεις για την ανάρμοστη και ακατάλληλη λεκτική συμπεριφορά του προς τους κατοίκους της κοινότητας και του ίδιου του χωρίου, καθώς και τους λογούς που δεν λειτούργησε το προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας ύδρευσης ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να υπάρχει παροχή πόσιμου νερού για λίγες ώρες της ημέρας, όπως είχε ανακοινωθεί από την κοινότητα, κατόπιν συνεννόησης μαζί του.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ Μαστοράκης ζήτησε συγγνώμη ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, η όποια και έγινε δεκτή. Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε σε τεταμένο κλίμα γιατί επέμενε ότι από την Παρασκευή είχαν εφαρμοστοί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του χωρίου.

Λαμβάνοντας πλέον σοβαρά υπόψιν την αγανάκτηση της κοινότητας προέβει σε ένα χρονοδιάγραμμα για άμεση επισκευή ή αλλαγή του μοτέρ της γεώτρησης ύδρευσης καθώς και μια σειρά ενεργειών ώστε να μην συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως:

1. Άμεση λειτουργία νέας γεώτρησης στην περιοχή νεράιδες, συνοδευομένη με ανάλογη δεξαμενή παροχής.

2. Καλλιέργεια της πηγής Σαβανέλη.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι το συμβούλιο της κοινότητας έλαβε υπόψιν του την δυσλειτουργία της γεώτρησης ύδρευσης και έστειλε το κατεπείγον έγγραφο αίτημα παροχής έκτατων ενεργειών με Αριθ Πρωτ 9568/7-8-20 για την αποκατάσταση του μοναδικού δρόμου που οδηγεί στην γεώτρηση, προκειμένου η επισκευή της να είναι άμεση. Δυστυχώς δεν έλαβαν εγκαίρως υπόψιν την σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο για την επαναλειτουργία της γεώτρησης.