Π.Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Μακεδονικό

8:58 π.μ. - Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018
08:03 π.μ. - Τετ, 07/58/2018
Image: Π.Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Μακεδονικό

Ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να μιλήσει - μεταξύ άλλων - για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου, κατά την οποία η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, εκτός αν ψηφιστεί  η συμφωνία με 180 βουλευτές», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
 
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» υποστήριξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ουσιαστικά ότι για να κυρωθεί θα πρέπει να γίνουν είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα .
 
Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, τότε ο ίδιος θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση και όπως είπε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ζητώντας εκλογές.
 
Αναφερόμενος στην απουσία του από το Υπουργικό Συμβούλιο, σημείωσε πως ήταν «δικαιολογημένη» καθώς χειριζόταν σοβαρά θέματα. Όσο αφορά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου, τόνισε πως θα παραστεί.
 
Η συνέντευξη Καμμένου πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την ηχηρή απουσία του υπουργού Άμυνας από το Υπουργικό Συμβούλιο που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας. Μία απουσία που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μία προσπάθεια να σηκώσει ο Π.Καμμένος αντικυβερνητική και … πατριωτική παντιέρα και να διαφοροποιηθεί για τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
 
 
in.gr