Πήλιο: Σοκάρει η ιστορία του 4χρονου αγοριού – Δε μπορούσε να μιλήσει, έβγαζε κραυγές

2:17 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018
02:03 μ.μ. - Δευ, 12/17/2018
Image: Πήλιο: Σοκάρει η ιστορία του 4χρονου αγοριού – Δε μπορούσε να μιλήσει, έβγαζε κραυγές

Το παιδί ζούσε μαζί με τους γονείς του,τον παππού του και τον θείο του

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής λειτουργού, η οικογένεια φέρεται να έχει πλούσιο ιστορικό ψυχιατρικών νοσημάτων. 
 
Ενα πραγματικό δράμα αποκαλύφθηκε στην κοινωνία του Πηλίου, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο ζούσε σε ένα παραμελημένο σπίτι στη Ζαγόρα υπό απάνθρωπες συνθήκες.
 
Μια ανώνυμη καταγγελία στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθούν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης υπό τις οποίες και ζούσε το μικρό αγόρι. Κατόπιν της καταγγελίας, στο σημείο έσπευσε εισαγγελέας με τη συνοδεία αστυνομικών και μιας κοινωνικής λειτουργού.
 
Επιθετική συμπεριφορά και κραυγές
 
Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι παρά το γεγονός ότι το μικρό παιδί είναι στην ηλικία των 4 ετών δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους, παρά μόνο με μερικά νοήματα. Το αγόρι έβγαζε μάλιστα κραυγές, έχοντας υιοθετήσει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον γύρω του.
 
Αυτοψία σπιτιού
 
Οι έρευνες και η καταγραφή των υποδομών του σπιτιού σοκάρουν. Τόσο το 4χρονο παιδί, όσο και η οικογένειά του ζούσαν σε ένα σπίτι, το οποίο δε διέθετε τουαλέτα, ταβάνι καθιστώντας το ακατάλληλο για τη διαβίωση ενός παιδιού. Πρόκειται για ένα σπίτι ετοιμόρροπο, με τα κουφώματα από τις πόρτες και τα παράθυρα να είναι «φαγωμένα».
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε καν τραπέζι στο χώρο, γεγονός που μαρτυρά πως η οικογένεια έτρωγε στο πάτωμα.
 
Το ιστορικό της οικογένειας
 
Το παιδί ζούσε μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής λειτουργού, η οικογένεια φέρεται να έχει πλούσιο ιστορικό ψυχιατρικών νοσημάτων.
 
Το παιδί διακομίστηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου νοσοκομείου στο Βόλο. Μετά από τις απαραίτητες ιατρικές και παιδοψυχιατρικές εξετάσεις που πρέπει να υποβληθεί το παιδί, η Εισαγγελία Βόλου αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με την επιμέλεια του 4χρονου.
 
Το 4χρονο αγόρι ενδέχεται να φιλοξενηθεί από την «Κιβωτό του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού» ή το Ορφανοτροφείο της περιοχής.
 
Αν και η θλιβερή ιστορία του 4χρονου αγοριού ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία, κανένας δεν είχε λάβει καμία πρωτοβουλία προκειμένου να καταγγέλλει ή να παρέμβει με κάποιο τρόπο μέχρι τώρα.
 
πηγή tanea.gr