Πήγαν να περάσουν στις φυλακές μαχαίρι, κινητό και χασίς, πετώντας το δέμα από τον...τοίχο

6:08 μ.μ. - Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
06:04 μ.μ. - Πέμ, 20/08/2017
Image: Πήγαν να περάσουν στις φυλακές μαχαίρι, κινητό και χασίς, πετώντας το δέμα από τον...τοίχο

Ένα περιστατικό που καταγράφηκε στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού εχει προκαλέσει ανησυχία στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς» κάποιος έριξε ενα δέμα που περιείχε μεταξύ άλλων και ένα μαχαίρι οχτώ εκατοστών. Είχε επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και δύο ναρκωτικά χάπια και μικρή ποσότητα ναρκωτικών  
 
Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην «Π» ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Νίκος Φιλιππάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο κλίμα αναβρασμού που υπάρχει σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας με μαχαίρι σε βάρος των αρχιφυλάκων.
 
Το πακέτο εκτοξεύτηκε στον αύλειο χώρο της φυλακής από την βορειοανατολική πλευρά του σωφρονιστικού καταστήματος, κίνηση που ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον φύλακα της εξωτερικής φρουράς. Ο τελευταίος πάτησε το μπουτόν του συναγερμού ενώ ενημέρωσε και μέσω ασυρμάτου τους σωφρονιστικούς της βάρδιας.
 
Το δέμα έσπευσε να πάρει στα χέρια του με αστραπιαίες κινήσεις ένας 38χρονος αλλοδαπός (κατηγορείται για φόνο) ο οποίος αφού το έκρυψε κάτω από τα ρούχα του, κινήθηκε με χαλαρό βηματισμό προς το ισόγειο του κτιρίου. Σωφρονιστικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν ενώ επιχειρούσε να περάσει το δέμα σε άλλον αλλοδαπό συγκρατούμενο του. 
 
«Το θετικό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων και οι συνάδελφοι πρόλαβαν να μπλοκάρουν το δέμα πριν περάσει στις πτέρυγες και στα κελιά» τόνισε ο κ. Φιλιππάκης.



Πηγή: creteplus.gr