Πιέσεις Αγροτικού Συλλόγου να έρθει ο Βορίδης στην Ιεράπετρα

10:04 π.μ. - Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τρί, 22/04/2020
Image: Πιέσεις Αγροτικού Συλλόγου  να έρθει ο Βορίδης στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για μετακλητούς εργάτες, μεταφορικό ισοδύναμο, καστανή ρυτίδωση

Κάλεσμα στους αγρότες της Ιεράπετρας απευθύνει ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνης προκειμένου να κάνουν προεγγραφή ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα ενημερωτικά τμήματα που θα δημιουργηθούν για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης. Η ενημέρωση αναμένεται να γίνει στις 5 Οκτωβρίου. Είναι μια ίωση για την οποία θα πρέπει να δράσουμε έγκαιρα ώστε να προστατευτούν οι καλλιέργειες και το εισόδημά μας. Η ίωση έχει φτάσει στην Ιεράπετρα έχει εντοπιστεί σε κάποια θερμοκήπια και είναι αναγκαίο οι παραγωγοί να ενημερωθούν από τους αρμόδιους του υπουργείου ώστε να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, τόνισε ο πρόεδρος.

Αναφέρθηκε και στο μεταφορικό ισοδύναμο λέγοντας ότι αφορά μόνο τις θαλάσσιες μεταφορές και πως υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Σε κάθε περίπτωση ο παραγωγός θα πρέπει να φυλάσσει  τις φορτωτικές του και να είναι σε ετοιμότητα όταν θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα  να συμπληρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται.

Μίλησε και για τους μετακλητούς εργάτες , με εργόσημο ΟΓΑ, λέγοντας ότι η διαδικασία για εκείνους που θα έρχονται από τρίτες χώρες είναι πολύπλοκη και θα πρέπει να απλουστευτεί. Από επικείμενο διετές πρόγραμμα θα ζητήσουν περίπου 600 άτομα ωστόσο εκτιμούν ότι είναι ορθότερο να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης άδειας εργασίας σε εργάτες που ήδη εργάζονται στα θερμοκήπια ή αλλού, παρά να ψάχνουν εκ νέου για άλλους.

Ακόμη έκανε αναφορά στο θέμα των αναδρομικών των αγροτών και κλείνοντας σημείωσε ότι τα παραπάνω θα θέσουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη που αναμένεται αρχές Οκτώβρη στον Νομό Λασιθίου και πιο συγκεκριμένα στη Σητεία προσθέτοντας ότι κάνουν προσπάθεια ο Υπουργός να έρθει και στην Ιεράπετρα.