Πιάνουν «δουλειά» οι ράμπο της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

9:56 π.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Δευ, 04/56/2019
Image: Πιάνουν «δουλειά» οι ράμπο της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής

Στο «κυνήγι» των φορολογούμενων που χρωστούν μικροποσά ρίχνονται 120 ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Οι υπάλληλοι αυτοί, θα πιάσουν δουλειά στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (Κ.Ε.ΟΦ) με αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.
 
Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι όροι λειτουργίας του Κ.Ε.ΟΦ. Αττικής, που αναμένεται να «πιάσει δουλειά» αποτελούμενο από 120 άτομα, ενώ σε δεύτερη φάση, αντίστοιχη «εισπρακτική» θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
 
Στόχος είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
 
Το ΚΕΟΦ Αττικής θα ασχολείται μόνο με την είσπραξη των βεβαιωμένων προς το Δημόσιο, εσόδων. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.
 
Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων τους οφειλέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν να προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ.
 
 in.gr