Pfizer: Και για παιδιά 5-11 ετών ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο

2:00 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Δευ, 20/00/2021
Image: Pfizer: Και για παιδιά 5-11 ετών ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο

Το συντομότερο δυνατό πρόκειται να υποβληθούν τα στοιχεία από τις δοκιμές στις αρμόδιες Αρχές. Τι έδειξε η Φάση 2 για τη δημιουργία αντισωμάτων. Πότε αναμένονται τα δεδομένα για τα παιδιά κάτω των 5 ετών

Το εμβόλιο των εταιρειών BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και προκαλεί «ισχυρές» ανοσολογικές αντιδράσεις σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας σχέδια για την υποβολή των στοιχείων στους ρυθμιστικούς φορείς «το συντομότερο δυνατό».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μια δοκιμή φάσης 2/3, οι εταιρείες χορήγησαν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου. Οι αποκρίσεις αντισωμάτων ήταν παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών που έλαβαν δύο δόσεις των 30 μικρογραμμαρίων, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε ασθενείς άνω των 12 ετών.

Ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε ότι η εταιρεία «ανυπομονεί να επεκτείνει την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό», ενόψει της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα παγκοσμίως.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής παρείχαν «μια ισχυρή βάση για την αίτηση άδειας για το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών».

Τα αποτελέσματα των δοκιμών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών αναμένονται «αργότερα φέτος», ανέφεραν οι εταιρείες.

euro2day.gr