Περιοχές Natura 2000: Απάντηση Ρουμελιωτάκη σε Πανταζή

8:56 π.μ. - Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022
08:02 π.μ. - Παρ, 25/56/2022
Image: Περιοχές Natura 2000: Απάντηση Ρουμελιωτάκη σε Πανταζή

Δεν κάνουμε "πολιτική" χρησιμοποιώντας ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος

Η άγνοια και η μη σωστή ενημέρωση για διάφορα θέματα, αλλά κυρίως για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και απόψεις που εκφράζονται γι αυτά από Δημόσια Πρόσωπα , εκτός από τη σύγχυση που προκαλούν σε κάποιον που δε γνωρίζει , εκθέτουν πάντα αυτόν που τα εκφράζει.

Η ΕΜΠ των περιοχών Natura 2000 η οποία συμπεριλαμβάνει και τις περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας στη Θρυπτή , το Σελάκανο και τη Νήσο Χρυσή, τέθηκε σε διαβούλευση από τις 16-12-2021 έως και 31-01-2022 , με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 15-02-2022 μετά από σχετική παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο.

Να ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτό , ο κ.Πανταζής , που υπερηφανεύεται για την ευαισθητοποίηση και το ζήλο που επέδειξε να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το θέμα , δε γνώριζε καν ότι η δημόσια διαβούλευση είχε ξεκινήσει από τις 16-12-2021. Προφανώς κατά τα λεγόμενά του και τον τρόπο σκέψης του , για την άγνοια του πάλι ευθύνεται η Δημοτική Αρχή.

Άραγε η ενημέρωση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κου Πανταζή εναπόκειται στη “διάθεση ’’ή μη της Δημοτικής Αρχής? Ή ενεργεί κατά το δοκούν και προκειμένου να καλύψει δικές του αδυναμίες , μεταθέτει αλλού τις ευθύνες?

Επί της ουσίας όμως , ποιες ήταν οι απόψεις που εκφράσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και που δεν έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική απόφαση που απαξιώσατε εκ των υστέρων να υιοθετήσετε? Με την τοποθέτηση σας φάνηκε, εξάλλου, η έλλειψη γνώσης για το τι ακριβώς πραγματεύεται η συγκεκριμένη μελέτη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Αντιθέτως , προσπαθήσαμε με αλλεπάλληλες συζητήσεις και με τους φορείς και με την ανάδοχο εταιρεία να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει μέσα από τις συναντήσεις-συζητήσεις με τους πρώην και νυν προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μας να αναδείξουμε πολλάκις πολλά θέματα που απασχολούν την προστασία του περιβάλλοντος , όπως η ανεξέλεγκτη βόσκηση όχι μόνο σε περιοχές Natura αλλά και σε άλλες , έχουμε συζητήσει παλιότερα και με τον πολιτιστικό σύλλογο Σελακάνου τα προβλήματα της περιοχής καθώς έχουμε ασχοληθεί και με το μεγάλο θέμα που μας απασχολεί , η σωστή διαχείριση της Νήσου Χρυσής.

Η ενημέρωση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν επαρκής και αυτό εκφράστηκε και μέσα από τις απόψεις που διατυπώθηκαν οι οποίες και έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από το Δ.Σ. Ούτε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε- με την Ανάδοχο εταιρεία της Μελέτης - μετά το Δ.Σ. όπου συμμετείχαν εκτός των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, όπως ομόφωνα είχε αποφασιστεί και στην οποία λάβατε μέρος , δε διατυπώσατε καμία διαφορετική άποψη ή νέα πρόταση, με αποκορύφωμα την απαξίωση από μέρους σας στη τελική σύνταξη των προτάσεων. Αρκεστήκατε στην αυτοπροβολή και στις συνηθισμένες σας “κορώνες ” που για μια ακόμη φορά έπεσαν στο κενό, χωρίς στην ουσία να επιδείξετε τίποτε αξιόλογο. Μόνο ψέματα, μια τακτική που άλλωστε είναι γνωστή από μέρους σας. Η ανεπάρκεια είναι όλη δική σας.

Αυτή η Δημοτική Αρχή με το δήμαρχό μας κ.Καλαντζάκη στοχευμένα και με σοβαρότητα ασχολούμαστε με όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας , είτε μικρά είναι αυτά είτε μεγάλα και προσπαθούμε να υλοποιούμε όλα τα έργα που προγραμματίζουμε για την αναβάθμιση του Δήμου της Ιεράπετρας και κατ επέκταση των Δημοτών του . Δεν κάνουμε μικροπολιτικές για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ούτε χρησιμοποιούμε θέματα της επικαιρότητας για να προβάλουμε το έργο μας. Πάντα μιλάμε μέσα από τη δουλειά που κάνουμε και τα έργα που παραδίδουμε στους Δημότες.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας

Μαρία Ρουμελιωτάκη