Περιοδεία Μ. Συντυχάκη στο γηροκομείο και στις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας

7:14 π.μ. - Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020
07:03 π.μ. - Τρί, 10/14/2020
Image: Περιοδεία Μ. Συντυχάκη στο γηροκομείο και στις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας

Στην περιοδεία συμμετείχαν η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας Μαρία Κοτσιφάκη και μέλη της Κ.Ο Λασιθίου του ΚΚΕ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο γηροκομείο Ιεράπετρας και στις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020. Στην περιοδεία συμμετείχαν η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας Μαρία Κοτσιφάκη και μέλη της Κ.Ο Λασιθίου του ΚΚΕ.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρόφιμοι και το προσωπικό του γηροκομείου και απειλούν την συνέχιση της λειτουργίας του. Ανέδειξε τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγική κατάσταση και τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, των δυνάμεων τους στον Δήμο και στην Περιφέρεια που έχουν απαξιώσει αυτές τις δομές, τις έχουν οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση με στόχο να περάσουν σε χέρια ιδιωτών.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται μέσα και έξω από την Βουλή αυτές οι κοινωνικές δομές να αποκτήσουν δημόσιο χαρακτήρα όπως και οι δομές που αφορούν τις μικρές ηλικίες , οι παιδικοί σταθμοί κ.α. Να περάσουν στην ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικό με μονιμοποίηση. Πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του γηροκομείου Ιεράπετρας , ο λαός , οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν να επιβάλουν την αξιοπρεπή διαβίωση των απόμαχων της ζωής που τώρα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν με το υστέρημά τους την λειτουργία του γηροκομείου.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας όπου οι εργαζόμενοι τόνισαν την οριακή λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος με αποτέλεσμα τα βάρη να πέφτουν στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών με φόρους, δημοτικά τέλη , την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, την μείωση του προσωπικού, την έλλειψη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας με οκτάμηνα, κλπ.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά , για το ασφαλιστικό, για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Να οργανώσουν την πάλη τους για ένα Δήμο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Κ.Ο Λασιθίου

9/3/2020