Περιοδεία ΚΚΕ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

10:09 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Τετ, 17/09/2024
Image: Περιοδεία ΚΚΕ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη

Κλιμάκιο της Κ.Ο Αγίου Νικολάου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Μανόλη Συντυχάκη μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μπανάκο Γιώργο μέλος της Τ.Ε Λασιθίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου περιοδεία στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη.

Ο Μανουσάκης Γιώργος αφού ευχαρίστησε το ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη για το διαχρονικό ενδιαφέρον και τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των προβλημάτων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Όσον αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου ανέφερε ως κυριότερο την έλλειψη συνολικά προσωπικού και ειδικευμένων γιατρών σχεδόν σε όλα τις κλινικές του νοσοκομείου. Με ελλείψεις να υπάρχουν ακόμα και στις διοικητικές υπηρεσίες , τα μαγειρεία και στην υπηρεσία καθαριότητας του νοσοκομείου. H κατάσταση των νοσοκομείων συνεχώς χειροτερεύει , καθημερινά υπάρχουν νέες παραιτήσεις γιατρών , εξαιτίας την υποστελέχωση τμήμάτων και κλινικών που οδηγεί το προσωπικό σε υπερεφημέρευση και ενατικοποίηση.

Με πιο οξυμμένο το πρόβλημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στο τμήμα αναισθησιολογίας με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου όπου υπάρχει μια μόνο μόνιμη παθολόγος Επιμελήτρια Α και οι υπόλοιποι παθολόγοι μετακινούνται από το Κ .Υ Νεάπολης για βγουν οι εφημερίες. Όπως και στο τμήμα τεχνητού νεφρού στο οποίο έχει διπλασιαστεί σχεδόν ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται αιμοκάθαρση. Μετά το αιφνίδιο λουκέτο ιδιωτικής κλινικής στην Ιεράπετρα. Με τον αριθμός γιατρών και νοσηλευτών παραμένει σχεδόν ίδιος. Με αποτέλεσμα να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια και περισσότερες ημέρες.

Τέλος ο κ Γιώργος Μανουσάκης ανέδειξε τον συνεχή αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων του νοσοκομείου , ξεχωρίζοντας την μεγάλη παλλαϊκή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του νοσοκομείου στις 14 Δεκεμβρίου. Η οποία τους έδωσε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας στον νομό Λασιθίου και σε όλη την Κρήτη. Με επόμενο σταθμό την διοργάνωση ενός κοινού παλλαικού παλασιθιώτικου συλλαλητηρίου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και όλων των υγειονομικών μονάδων του νομού.

Ο Μανώλης Συντυχάκης Βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε τα εξής:

Η παρουσία μας εδώ πέρα βρίσκεται για να εκφράσουμε την στήριξη στον μεγάλο αγώνα που δίνετε για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Με την μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση εδώ στον Άγιο Νικόλαο να αποδεικνύει ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων , των επαγγελματιών , των αγροτών και της νεολαίας της πόλης. Με αντίστοιχες κινητοποίησεις να πραγματοποιούνται σε όλη την Κρήτη όλο το προηγούμενο διάστημα. Το επόμενο διάστημα θέλουμε να αναδείξουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα προβλήματα του νοσοκομείου σας και συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας στον Νομό Λασιθίου.

Ήδη έχει κατατεθεί κεντρικά επερώτηση για την συνολική κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο. Με τα προβλήματα υγείας του λαού καθημερινά να οξύνονται λόγω της εποχική γρίπης και του covid. Με την πίεση του δημόσιου συστήματος συνεχώς να αυξάνεται. Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτική κόστους – ωφέλους και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ως ΚΚΕ είμαστε αντίθετοι με τον νέο υγειονομικό χάρτη της κυβέρνησης που προβλέπει παραπέρα εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας μαζί με συγχωνεύσεις- κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων. Ειδικά εδώ στον νομό Λασιθίου μέσα στην περίοδο της πανδημίας διαφάνηκε η ανάγκη ύπαρξης και των τριών δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής. Τα οποία όχι μόνο πρέπει να υφίσταται , αλλά και να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την στήριξη στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που προετοιμάζετε το επόμενο διάστημα. Μόνο οι ίδιοι οι υγειονομικοί και ο ίδιος ο λαός με τον συνεχή ενωμένο αγώνα του, μπορεί να ανατρέψει τα κυβερνητικά σχέδια και την ανθυγιεινή πολιτική της.»