Περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ακέφαλο πτώμα που εντοπίστηκε

1:20 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017
01:10 μ.μ. - Τετ, 04/20/2017
Image: Περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ακέφαλο πτώμα που εντοπίστηκε

Μόνο με στοιχεία από την ιστολογική έρευνα είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ακέφαλου πτώματος που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κίσαμο

Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει εντός της εβδομάδας από τον ιατροδικαστή Ρεθύμνου Α. Παπαδομανωλάκη. Για τον εντοπισμό της ταυτότητας του σώματος θεωρείται  πολύ δύσκολο να υπάρξουν στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα εξαιτίας της προχωρημένης σήψης αλλά και της απουσίας του κεφαλιού που αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για τους ιατροδικαστές.
 
Σύμφωνα με στοιχεία από τον Λιμενικό Σταθμό Κισάμου το πτώμα βρέθηκε σε βραχώδη παραλία στα Βιγλιά   (μετά το λιμάνι Κισάμου) στις 2 το μεσημέρι  από πολίτη που ενημέρωσε αρχικά το αστυνομικό τμήμα Κισάμου και αυτό το Λιμενικό Σταθμό.
 
Στην περιοχή έσπευσαν άντρες του Λιμενικού που διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη, δεν διακρίνονταν αν ήταν άντρας ή γυναίκα, ενώ δεν είχε κεφάλι, ούτε χέρι και ένα πόδι. 
 
Η σήψη ήταν πολύ προχωρημένη και εκτιμάτε ότι η παραμονή του σώματος στη θάλασσα  ξεπέρασε τους 4 μήνες. Το σώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.
 
«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, για την ύπαρξη σορού  σε προχωρημένη σήψη, στην παραλία “Βίγγλια” του Δήμου Κισσάμου.
 
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν την ανωτέρω σορό η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”.
 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής», καταλήγει η ανακοινωση του Λιμενικού. 
 
Πηγή: Χανιώτικα Νεα