Περίεργη η πυρκαγιά στο Μύρτος -Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος Α. Παντελάκης

10:47 π.μ. - Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Τετ, 08/47/2023
Image: Περίεργη η πυρκαγιά στο Μύρτος -Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος Α. Παντελάκης

Παρά τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουμε να καίμε στην ύπαιθρο χωρίς προσοχή

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Μύρτος, στη θέση νέο Μύρτος, θα μπορούσε να εξελιχθεί επικίνδυνα καθώς ήταν μόλις 20 μέτρα περίπου από γνωστό φυτώριο της περιοχής. Ευτυχώς η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιεράπετρας απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μύρτου μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή όπου υπάρχουν πεύκα, κοντά στη θάλασσα. Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι στο σημείο δεν υπάρχουν ελαιόδεντρα ώστε να σκεφτεί κανείς ότι κάποιος, άναψε φωτιά για να κάψει κλαδιά και του ξέφυγε ή δεν την έσβησε καλά. Ωστόσο θα επισκεφτεί και σήμερα το πρωί την περιοχή για να έχει μια πιο καλή άποψη με το φως της ημέρας. Βέβαια η πυροσβεστική είναι εκείνη που θα κάνει την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση και με την ευκαιρία προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο. Επιπλέον να κρατούν καθαρά τα οικόπεδα και τα χωράφια τους.

Σημείωσε ακόμη ότι ίσως πλέον χρειάζεται να πάμε σε άλλες λύσεις για το κάψιμο των κλαδιών όπως τους κλαδοτεμαχιστές.

Ακούστε εδώ τον κ. Παντελάκη