Πέργκολες: Δυσαρέσκεια Μιχελαράκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

1:38 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021
01:03 μ.μ. - Τετ, 10/38/2021
Image: Πέργκολες: Δυσαρέσκεια Μιχελαράκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Για στάση της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κλάδο καφέ εστίασης με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κατεδαφίσεων αυθαιρετων κατασκευών μίλησε στον Ηχώ 99.8 ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας.

Όπως είπε όλα όσα έχουν δοθεί από την κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις είναι επιστρεπτέα προκαταβολή, είναι δάνεια και εάν τελικά θα χαριστούν στο 50% αυτό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις με ΦΕΚ ή ΚΥΑ. Υπάρχουν επιχειρήσεις σε οικισμούς, πχ ένα καφενείο που δεν έχει υπαλλήλους και αυτοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ ενίσχυση. Και ότι πήραν στην αρχή το πήραν σαν δάνειο την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν παρόλο που τα μαγαζιά είναι κλειστά. Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε έναν παραλογισμό και παραλληλισμό στη Βουλή αλλά και σε πρόσφατες τηλεδιασκέψεις σχετικά με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Η κυβέρνηση δεν έκανε χάρη στους ξενοδόχους. Τη χάρη την έκανε στα καταστήματα εστίασης. Που εν καιρώ πανδημίας με κλειστά τα καταστήματα, οι καταστηματάρχες ζήτησαν το αυτονόητο να τους αφήσουν να δουλέψουν τη φετινή σαιζόν, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Θα μπορούσαν να ενημερωθούν για το θέμα εάν δεν γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής , θα μπορούσαν να είχαν ενημερωθεί από τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όμως ποτέ δεν μας είδε, σημείωσε ο πρόεδρος.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη με τη συμμετοχή και του εμπορικού συλλόγου όπου συζητήθηκε το θέμα του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, τα έργα και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.