Περακάκη: Συνάντηση Πόντου - Κρήτης | Την αδελφοποίηση Δήμου Ιεράπετρας και Δήμου Καβάλας πρότεινε ο Εμμ. Φραγκούλης

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Δευ, 15/32/2024
Image: Περακάκη: Συνάντηση Πόντου - Κρήτης | Την αδελφοποίηση Δήμου Ιεράπετρας και Δήμου Καβάλας πρότεινε ο Εμμ. Φραγκούλης

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024: Με την εικαστική έκθεση του Ευθύμιου Λαδά και της Μαρίας Παλούμπο στο κέντρο νεολαίας και την αστυνομική κωμωδία «ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ» συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 15/7

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκδήλωσης-συνάντησης Πόντου Κρήτης, η κ. Φωτεινή Περακάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Όπως είπε η κ. Περακάκη, η συνάντηση Πόντου Κρήτης προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλο τον κόσμο που την παρακολούθησε. Είναι σημαντικό ότι οι Πόντιοι εκφράζουν τον πόνο τους και όλες τις δυσκολίες που έχουν περάσει με αυτό τον τρόπο. Επίσης, αυτή η συνάντηση ήταν μία ευκαιρία για να δούμε πόσο κοντά είναι οι Κρητικοί με τους Πόντιους με τον Δήμαρχο να προτείνει την αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Περακάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Καπαράκη ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος και αυτός που έδωσε την ιδέα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Κυρβείων πράγματα τα οποία μπορούν να δέσουν πολιτισμούς.

Στην συνέχεια, η κ. Περακάκη μας ενημέρωσε για τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα σήμερα. Στο στέκι νεολαίας θα έχουμε εικαστική έκθεση με έργα γλυπτικής και ζωγραφικής σύνθεσης από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΣΤΑΟΥΣΑ» ( Ευθύμιος Λαδάς και Μαρία Παλούμπο). Οι ώρες λειτουργίας είναι 18:00- 22:00 και η είσοδος ελεύθερη. Επίσης, στο 3ο Γυμνάσιο θα παρουσιαστεί η αστυνομική κωμωδία «ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ» του Άλεκ Κόπελ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαννίδη από την Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας «Ιστός» - Θέατρο Αλληλεγγύης. Η έναρξη θα είναι στις 9:30 μ.μ. με είσοδο 8€ και μειωμένο 5€.