ΠΕΑΕΑ Λασιθίου :Καμία ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών.

6:26 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
06:04 μ.μ. - Τετ, 14/26/2021
Image: ΠΕΑΕΑ Λασιθίου :Καμία ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούμε ούτε τώρα, ούτε και ποτέ ενέργειες που βεβηλώνουν της Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, την Ιστορία του Κρητικού λαού.

Ογδόντα χρόνια πέρασαν από τη Μάχη της Κρήτης, την ηρωική εποποιία του Κρητικού λαού που οργάνωσε άοπλος σχεδόν, την αντίσταση στην ναζιστική εισβολή στην Κρήτη.

Ο Κρητικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα αντιστεκόμενος στους Γερμανούς κατακτητές. Με τις θυσίες των αγωνιστών και αγωνιστριών της Κρήτης έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, πληρώνοντας εκατόμβες θυμάτων στη Μάχη της Κρήτης για να αποκρούσει τα αερομεταφερόμενα ναζιστικά στρατεύματα και στη συνέχει για την Απελευθέρωση.

Οργάνωση φασιστοειδών όπως η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» με διασυνδέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ προγραμματίζει επίσκεψη στην Κρήτη (17-23 Μαΐου) με σκοπό να τιμήσουν τη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», δηλαδή την επίθεση των ναζί στην Κρήτη, για την κατάληψη του νησιού. Πρόκειται για βάρβαρη πρόκληση όλου του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα του λαού της Κρήτης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούμε ούτε τώρα, ούτε και ποτέ ενέργειες που βεβηλώνουν της Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, την Ιστορία του Κρητικού λαού. Δε θα δεχτούμε καμία ενέργεια που θα βεβηλώνει την ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού μας.

Σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες οδηγεί η πολιτική της ΕΕ για την αναθεώρηση της ιστορίας και η ανιστόρητη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, που ουσιαστικά προωθεί την αθώωση του φασισμού.

Καλούμε σε καταδίκη των ναζί και των νεοναζί, που το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί σαν εφεδρεία ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Καταγγέλλουμε αυτούς που συμμετέχουν ή επιτρέπουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τέτοιου είδους, που προσβάλλουν βάναυσα τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τον Κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού, λαϊκού μαζικού κινήματος να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της αισχρής εκδήλωσης. Καλούμε τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρειες και Δήμους) να πάρουν θέση.

Καμία ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών.

Καλούμε τον Κρητικό λαό, όλο το λαό μας σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των Γερμανικών Επανορθώσεων – πολεμικών Αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα.

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Φωτογραφία οι χήρες της Βιάννου:  Fragkakis George