ΠΕΑΕΑ: Αναστολή τιμητικών εκδηλώσεων για τα «αιματηρά γεγονότα της Ιεράπετρας» το Μάρτιο του 1945

12:36 μ.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Τρί, 31/36/2020
Image: ΠΕΑΕΑ: Αναστολή τιμητικών εκδηλώσεων για τα «αιματηρά γεγονότα της Ιεράπετρας» το Μάρτιο του 1945

Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Παράρτημα Λασιθίου

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου συγκεντρωνόμασταν στην είσοδο της πόλης σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές – αγωνίστριες που έπεσαν νεκροί στα «αιματηρά γεγονότα της Ιεράπετρας» το Μάρτιο του 1945.

Φέτος αυτές τις ημέρες η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε την αναστολή των εκδηλώσεών μας.

Εμείς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του λαού μας δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Πάντα αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους και τιμάμε τη μνήμη τους.

Φέτος η καλύτερη τιμή για τους αγωνιστές μας είναι να μείνουμε δυνατοί και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ομοψυχία του ελληνικού λαού απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό στον τομέα της υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Γιατί, τίποτα δεν αλλάζει στην κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, εάν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, υλοποιώντας τις απαιτούμενες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές ανατροπές.

Αυτόν το δρόμο μας έδειξαν και οι ήρωες μας με τους αγώνες τους και τη θυσία τους.

ΠΕΑΕΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

φωτο αρχείου