Πάτρα: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας μετά την κατάρρευση γέφυρας – Αρκετοί οι εγκλωβισμένοι

2:17 μ.μ. - Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023
02:07 μ.μ. - Κυρ, 23/17/2023
Image: Πάτρα: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας μετά την κατάρρευση γέφυρας – Αρκετοί οι εγκλωβισμένοι

Στελέχη της ΕΜΑΚ με σκύλους και πυροσβέστες ψάχνουν κάτω από τα ερείπια για επιζώντες.

Τραγωδία στην Πάτρα με δύο νεκρούς και έναν τραυματία από την κατάρρευση γέφυρας σε οικισμό Ρομά στην Πάτρα. Μάλιστα, υπάρχουν και αρκετοί εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Από την πτώση τμήματος της γέφυρας δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι.

Στελέχη της ΕΜΑΚ με σκύλους και πυροσβέστες ψάχνουν κάτω από τα ερείπια για επιζώντες. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα ενώ γίνονταν εργασίες. Στην περιοχή έχει σπεύσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο επιζώντες.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι πραγματικά συγκλονιστικές, αφού εκεί βρίσκονται συγγενείς των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα και ψάχνουν τους δικούς τους. Μάλιστα, κάποια στελέχη της ΕΜΑΚ μόλις έβγαλαν ζωντανό έναν άνθρωπο του έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και ένα ποτήρι νερό.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).