Πατεράκης: Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υγεία

11:49 π.μ. - Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τετ, 01/49/2023
Image: Πατεράκης: Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υγεία

Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο της Ν.Δ. για την υγεία

Όχι στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, όχι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο απευθύνει η τοπική του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιεράπετρας εκ μέρους της οποίας ,μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Τάκης Πατεράκης, μέλος κεντρική επιτροπής, αναλύοντας τις θέσεις τους.

Όπως είπε, είναι αντίθετοι στον νόμο της Ν.Δ. για την υγεία. Η κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας ότι δεν στηρίζει το ΕΣΥ καθώς στον σχεδιασμό της δεν ήταν να ενισχύσει με χρηματοδοτήσεις τη δημόσια υγεία, προτιμώντας να κάνει άλλες επιλογές. Προχωρά και στη σύμπραξη, τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία η οποία θα έπρεπε να είναι δημόσια και δωρεάν, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πατεράκης ο οποίος στάθηκε στη συνέχεια στο πώς αντιμετωπίστηκε ο χώρος της υγείας τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με το αυριανό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα, επεσήμανε ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετεί τους κατοίκους όχι μόνο της Ιεράπετρας αλλά όλο το νοτιοανατολικό άκρο του νομού αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου. Πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την εύρυθμη λειτουργία του. Αυτό που ζητάμε είναι χαρακτηρισμός του σε τύπου α΄ και άμεση στελέχωση με προσωπικό. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να ενεργήσουν άμεσα και ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και βέβαια ο Υπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων καλώντας τον κόσμο να δώσει ένα δυναμικό παρών.