Πασχαλινή αγορά Ιεράπετρας: Ό,τι περισσέψει από τους λογαριασμούς ενέργειας

11:38 π.μ. - Τρίτη, 5 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Τρί, 05/38/2022
Image: Πασχαλινή αγορά Ιεράπετρας: Ό,τι περισσέψει  από τους λογαριασμούς ενέργειας

Ο Αποστόλης Παπαϊωάννου έμπορος και πρώην μέλος της Ένωσης εμπόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Δύσκολες μέρες περνά ο εμπορικός κόσμος της Ιεράπετρας και όχι μόνο, με το μέλλον να καταγράφεται δυσοίωνο αν δεν αλλάξουν καταστάσεις και εάν δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας. Ο κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου έμπορος Ιεράπετρας πρώην μέλος της Ένωσης Εμπόρων Κρήτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η κατάσταση στην αγορά είναι δύσκολη και οι επιπτώσεις στην οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και άλλων παραγόντων είναι υπαρκτές χωρίς κανείς να μπορεί με ακρίβεια να κάνει προβλέψεις.

Η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και αυτό το φαινόμενο δεν είναι τοπικό ή εθνικό, είναι ευρωπαϊκό, παγκόσμιο. Τώρα, λόγω της ακρίβειας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών δεν αποκλείεται να σταματήσει η παραγωγή κάποιων προϊόντων με συνέπεια, μεταξύ άλλων, την απώλεια θέσεων εργασίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμάται ότι από την Ε.Ε. θα βγουν «τα όπλα» για να στηριχτεί η οικονομία. Αναμένεται να δούμε το πότε και πως θα γίνει αυτό.

Ως χώρα αυτό που θα πρέπει να πράξουμε είναι να "κυνηγήσουμε" τον τουρισμό, να τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Ο ανταγωνισμός είναι βέβαια μεγάλος παρόλα αυτά μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά από τον τουρισμό, σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σε ότι αφορά την κίνηση ενόψει του Πάσχα είπε ότι προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική. Εκτιμάται ότι η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο πλησιάζοντας προς τις μέρες του Πάσχα αλλά και πάλι δεν αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα παλαιότερων χρόνων δεδομένου ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι μειωμένη. Επάρκεια και ποικιλία σε ποιοτικά αγαθά και προϊόντα υπάρχει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η διάθεση και η ψυχολογία του καταναλωτή, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου κάνοντας στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου που διανύουμε.