Πασπαράκης για αρνητές: Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς

11:16 π.μ. - Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Πέμ, 23/16/2021
Image: Πασπαράκης για αρνητές: Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει τη βία

Αναφορικά με τους γονείς , αρνητές, που δεν θέλουν το παιδί τους να ακολουθήσει τις οδηγίες για χρήση μάσκας και self test προκειμένου να πάει στο σχολείο, με αφορμή και περιστατικό που έγινε σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ευρύτερα της Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου α/βαθμιας εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκη» κ. Γ. Πασπαράκης.

Όπως είπε, ο εκπαιδευτικός οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες που προβλέπονται από το υπουργείο και να μην επιτρέψει σε ένα παιδί να εισέλθει στο σχολείο εάν δεν φορά μάσκα και εάν δεν έχει κάνει το τεστ. Όσο δύσκολο και δυσάρεστο είναι να διώχνεις ένα παιδί, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες αλλιώς και οι ίδιοι θα έχουν επιπτώσεις καθώς θα κληθούν σε απολογία για παράβαση καθήκοντος. Δε μπορούμε , πρόσθεσε, να αντιδικήσουμε με έναν γονιό που θέλει το καλό του παιδιού του, αλλά θεωρώ αυτός ο τρόπος που επιλέγουν να το κάνουν δεν είναι ο σωστός. Εμείς είμαστε και θα είμαστε κοντά στα παιδιά. Ο γονιός πρέπει να αντιληφθεί ότι απέναντί του δεν είναι ο εκπαιδευτικός. Καλούμε τους γονείς να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και εάν δεν συμφωνούν, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντίδρασης. Ας στείλουν μια επιστολή στη Βουλή, ας διαμαρτυρηθούν στους τοπικούς Βουλευτές, ας δημοσιοποιήσουν στα ΜΜΕ ότι δεν συμφωνούν. Ο εκπαιδευτικός δεν είναι απέναντι στους γονείς, τόνισε.

Σημείωσε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχουν ενημερωθεί ως σύλλογος και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς εάν υπάρχουν ζητήματα που τους απασχολούν να επικοινωνούν με τον σύλλογο. Σήμερα πάντως, σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν, θα τεθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα.