Παρουσιάζεται η χάραξη του νέου δρόμου στο Καβούσι

1:33 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
01:01 μ.μ. - Παρ, 24/33/2020
Image: Παρουσιάζεται η χάραξη του νέου δρόμου στο Καβούσι

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Σε έκτακτη συνέλευση της τοπικής κοινότητας Καβουσίου που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19.00 θα παρουσιαστεί η χάραξη του δρόμου του ΒΟΑΚ στο τμήμα Καβούσι – Αυχένας- Αγκαθιάς.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μάνος Λουτσέτης εντεταλμένος τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Η Μελέτη είναι ένα από τα βασικότερα στάδια στην πορεία υλοποίησης ενός τέτοιου έργου οπότε εκτιμάται πως ανοίγει και ο δρόμος για την υλοποίησή του. Εν συνεχεία η Μελέτη θα έρθει προς έγκριση και στο περιφερειακό συμβούλιο. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τον όμορο δήμο Σητείας καθώς τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου ανήκει σε αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η παρουσίαση της χάραξης του δρόμου ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.

Σε ότι αφορά στο κομμάτι της κοινότητας Καβουσίου ο νέος δρόμος θα ξεκινά από την περιοχή Αναδασμός θα διέρχεται βόρεια (παραλιακά)του οικισμού και θα φτάνει ως τον Πλάτανο Μαλαύρας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου περίπου στο ύψος του πρώην ΚΤΕΟ προς Καβούσι, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Λουτσέτης.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8: