Παρουσίαση του έργου του Open Mall στην Ιεράπετρα προϋπολογισμού 1.442.137€

11:58 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Παρ, 21/58/2022
Image: Παρουσίαση του έργου του Open Mall στην Ιεράπετρα προϋπολογισμού 1.442.137€

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 20.01.2022 που κατέγραψε ο φακός του hxonews.gr

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 η κοινή συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί από τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Εμπορικό Σύλλογο, με θέμα την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (OPEN MALL), του οποίου η υλοποίηση πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας.

hxonews

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών, κ. Γεώργιος Ασπραδάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, παρουσίασαν ενδελεχώς όλες τις πτυχές της εγκεκριμένης και αδειοδοτημένης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μελέτης και απάντησαν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

hxonews

Ο κ. Ασπραδάκης, καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους, τόνισε τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά που δίνεται συνέντευξη τύπου στην Ιεράπετρα για ένα μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει άμεσα και που θα αλλάξει την όψη σε κεντρικές οδούς της πόλης με νέες φυτεύσεις δέντρων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, υπογειοποίηση κάδων, διαμορφώσεις πεζοδρομίων κ.α. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών, ώστε να τους έχουμε σύμμαχους σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας. Την τακτική αυτή θα την υιοθετήσουμε και για άλλα μεγάλα έργα που έχουμε υποσχεθεί και δρομολογούμε, όπως είναι η ανάπλαση της οδού Ολυμπιονικών, το μεγάλο έργο της ύδρευσης, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κ.α.»

hxonews

Ο κ. Μπινιχάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ως Εμπορικός Σύλλογος, ήδη από το 2017, συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Ιεράπετρας για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, το οποίο θα αναβαθμίσει τους εμπορικούς δρόμους, δίνοντας ταυτότητα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική δραστηριότητα και βελτιώνοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Είναι ένα έργο που το θέλει ο εμπορικός κόσμος της Ιεράπετρας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση θα ενισχύσει οικονομικά τα καταστήματα προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες.

hxonews

Οφείλω να ευχαριστήσω όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία που συνέβαλλε στο να προχωρήσει όλη αυτή η προσπάθεια, υπερπηδώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια και σε λίγες ημέρες να έχουμε την έναρξη των εργασιών ενός εξαιρετικά σημαντικού για την πόλη μας έργου».

hxonews