Παρουσιάζεται το Σχέδιο Διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή

12:36 π.μ. - Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014
12:09 π.μ. - Κυρ, 28/36/2014
Image: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα γίνει η παρουσίαση της Έκθεσης Προόδου του ερευνητικού προγράμματος «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΡΥΣΗΣ – ΕΠΜ». Η παρουσίαση θα γίνει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τη νήσο Χρυσή.

 Παρουσιάζεται  το Σχέδιο Διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή
 
 Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης περνάμε στη δεύτερη φάση,  δηλώνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Αντώνης Πετράς, τη φάση της διαβούλευσης. Παρακαλούνται όλοι οι φορείς, οι αρχές  και οι πολίτες που ενδιαφέρονται  να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στην παρουσίαση που θα γίνει στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη το απόγευμα της Δευτέρας.
 

 
Όπως τονίζει ο κ. Πετράς «είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί ο τρόπος και τα μέσα για την προστασία του μοναδικού φυσικού  περιβάλλοντος της νήσου Χρυσή και να υιοθετηθεί  ένα μοντέλο διαχείρισης για την αειφόρο ανάπτυξη προς όφελος τόσο του νησιού όσο και όλων των Ιεραπετριτών. Η μελέτη βασίζεται πάνω σε επιστημονικά κριτήρια και την εκπονούν  σπουδαίοι επιστήμονες του χώρου στην Ελλάδα.  Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας κρίνεται σημαντική και απαραίτητη».
 
Σημείωση : Για προτάσεις διαβούλευσης στο email dltier@0448.syzefxis.gov.gr