Παρίσι 2024: Εντονο το κρητικό στοιχείο στην ελληνική αποστολή

10:17 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Πέμ, 25/17/2024
Image: Παρίσι 2024: Εντονο το κρητικό στοιχείο στην ελληνική αποστολή

Οι αθλητές-τριες που κατάγονται από την Κρήτη και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες αναχώρησε η ελληνική αποστολή για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με το τσάρτερ της Aegean ταξίδεψε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν 26 Ιουλίου με την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα και θα ολοκληρωθούν 11 Αυγούστου. Μετά αρχίζουν οι Παραολυμπιακοί έως 8 Σεπτεμβρίου.

Η Ελληνική αποστολή περιλαμβάνει τελικά 100 αθλητές – τριες (κόπηκε η Κυριακή Φιλτισάκου η οποία πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει ότι το «επίμαχο» θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ αφορά αυτήν και δήλωσε ότι ουδέποτε έκανε χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας).

Ανάμεσα στους 100 αθλητές και αθλήτριες (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και όσοι ανήκουν σε κρητικούς συλλόγους) βρίσκονται οι Χανιώτες Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης (στίβος), Εμμανουέλα Κατζουράκη, Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (σκοποβολή), Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση) και Δημήτρης Σκουμπάκης (πόλο), ενώ… μισός Χανιώτης (από τη μάνα του) είναι ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης (πόλο).

Από τα Χανιά στην αποστολή είναι και οι προπονητές Κωστής Παπαμαρκάκης (στίβος), Γιώργος Σαλαβαντάκης (σκοποβολή) και ο φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Παριωτάκης.

Το Ρέθυμνο εκπροσωπείται από τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (πόλο – τόπος γέννησης αναγράφεται η Αθήνα), ενώ το Ηράκλειο έχει στο μπάσκετ τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (μπάσκετ), τον Νίκο Χουγκάζ (γεννήθηκε το 2000 στο Ηράκλειο όταν αγωνιζόταν στον ΟΦΗ ο πατέρας του) και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που έχει ρίζες από εκεί και στην πυγμαχία τη Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Μεσαρά. Ακόμη ηρακλειώτικης καταγωγής είναι ο επικεφαλής της αποστολής της ομάδας κολύμβησης-προπονητής Νίκος Ξυλούρης.

patris.gr