Παρέμβαση της ΡΑΕ για την μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης – Τι ζητά από τους φορείς του έργου

11:16 π.μ. - Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Δευ, 19/16/2018
Image: Παρέμβαση της ΡΑΕ για την μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης – Τι ζητά από τους φορείς του έργου

Να αποσπάσει εκ νέου τις δεσμεύσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική επιδιώκει η ΡΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή έλαβε πρόσφατα τις προτάσεις του EuroAsia Interconnector και του Κύπριου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για τα ονόματα των προσώπων που θα τους εκπροσωπούν στην επιτροπή για την τεχνική διαλειτουργικότητα του έργου. Ρόλος της επιτροπής, ως γνωστόν, θα είναι η επίβλεψη των τεχνικών θεμάτων του τμήματος της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής ώστε να είναι συμβατό με τα άλλα δύο σκέλη του project της διασύνδεσης της Κρήτης με την Κύπρο και της Κύπρου με το Ισραήλ.
 
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του energypress, η ΡΑΕ θα αποστείλει επιστολές στον EuroAsia, τον Κύπριο Διαχειριστή, τον ΑΔΜΗΕ και την Αριάδνη με κοινοποίηση στην Ευρ. Επιτροπή και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις οποίες θα ενημερώνει για την πρόθεση της να κοινοποιήσει τα ονόματα από ελληνικής πλευράς, ωστόσο θα επαναλαμβάνει τις θέσεις της για την ανάγκη τήρησης των όσων είχαν συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες από όλες τις πλευρές.
 
Μεταξύ άλλων, θα υπενθυμίζει τη δέσμευση των εμπλεκομένων για τη σύσταση της τεχνικής επιτροπής καθώς και για την παράταση έως το τέλος του χρόνου στον EuroAsia προκειμένου να παρουσιάσει τα αναγκαία κεφάλαια για τη συμμετοχή του στην εταιρία ειδικού σκοπού «Αριάδνη».
 
Η ΡΑΕ επισημαίνει σε συνομιλητές της, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι κινήσεις της βρίσκονται εντός του ενωσιακού πλαισίου και δεν θίγουν τον χαρακτηρισμό της επένδυσης ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI). Από κει και πέρα τονίζει την αναγκαιότητα της γρήγορης εξέλιξης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτη με την Αττική για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού του νησιού.
 
candiadoc.gr