Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων στη συνάντηση με τον Αραχωβίτη

11:44 π.μ. - Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Τρί, 27/44/2020
Image: Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων στη συνάντηση με τον Αραχωβίτη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, παρέστη στη συνάντηση που έγινε στον Β΄ Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας με τον Πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, παρέστη στη συνάντηση που έγινε στον Β΄ Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας με τον Πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με τον Βουλευτή Λασιθίου του Σύριζα, κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη και με τον Συντονιστή του Αγροτικού Τμήματος και πρ. Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ. Ο κ. Παπαδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρέδωσε ενημερωτικό φάκελο συνοδευόμενο από ένα υπόμνημα αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας (οικονομικές ενισχύσεις, φορολογία, ελαιόλαδο, αλιεία κτλ).

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα ποσά που αναγγέλλουν ως οικονομική ενίσχυση λόγω ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες από τον covid-19 θεωρούνται ασήμαντα και δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Αιτηθήκαμε, λοιπόν, τον τριπλασιασμό των οικονομικών ενισχύσεων και την άμεση παρέμβαση του Κράτους, ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα για τους αγρότες, την ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων, όπως το λάδι και το μέλι, την επιδότηση των αλιέων για αγορά νέου εξοπλισμού εξαιτίας της ζημίας που έχουν υποστεί από τους λαγοκέφαλους κ.α.

Ζητάμε την στήριξή του κ. Αραχωβίτη στην από κοινού προσπάθεια που κάνουμε με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο για την υπεράσπιση και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των Αγροτών».