Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η παράταξη Πανταζή για το θέμα των Καλογέρων

9:41 π.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Δευ, 20/41/2020
Image: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η παράταξη Πανταζή για το θέμα των Καλογέρων

"Πάνω από όλα ο νόμος"

Πάνω από όλα ο νόμος μας έλεγε ο κύριος δήμαρχος πριν λίγες εβδομάδες θέλοντας να μας θυμίσει ότι για το θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών έγιναν όλα όπως ορίζει η νομοθεσία. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας έγραψε για άλλη μια φορά στα παλιά του τα παπούτσια την ομόφωνη απόφαση 19 του 2019 του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι: Είμαστε αντίθετοι στην συγκεκριμένη επένδυση η οποία χωροθετήθηκε εντός κηρυγμένου και οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου καταστρέφοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Θα προτείναμε στον κύριο δήμαρχο να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο και αυτό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέμα της παραχώρησης του κλειστού δημοτικού σχολείου των καλογέρων, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα του γνωστού δημοσιογράφου Μάριου Διονέλλη, όπου αναφέρεται πέραν των άλλων στην παράνομη μετατροπή της αίθουσας του δημοτικού σχολείου, σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας και αίθουσα COVID της εν λόγω επιχείρησης από γνωστό ‘’επιχειρηματία- δημόσιο λειτουργό’’ και δημοτικό σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας.

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις της κυρίας Ρουμελιωτάκη (Αντιδημάρχου Ιεράπετρας) όπου μιλάει για άτυπη παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας, για χρήση αποθήκης και στην συνέχεια της κυρίας Χατζημαρκάκη (Αντιδημάρχου Ιεράπετρας) όπου αναφέρει ότι γνώριζαν την παρουσία γερόντων μέσα στην αίθουσα και αν το θέμα το πηγαίναμε από την νόμιμη οδό δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα και αφού τα αποτελέσματα της έρευνας για την παράνομη δημιουργία αίθουσας βραχείας νοσηλείας και αίθουσα COVID, δημοσιεύτηκαν σε Πανελλήνιας διανομής εφημερίδα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα των Συντακτών, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος τον οποίο και βαραίνουν οι αποκαλύψεις αυτές οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους Γεραπετρίτες.

Παράλληλα σωρεία ερωτημάτων προκύπτουν για τα κριτήρια και το τρόπο προχώρησης της αίθουσας μιας και δεν υπάρχει καμία απόφαση παραχώρησης, ούτε από την επιτροπή παιδείας του δήμου Ιεράπετρας, ούτε από οποιοδήποτε φορέα υγειονομικό, ούτε από το καθ’ύλην αρμόδιο όργανο που δεν είναι άλλο από το δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ θέλοντας για το παραπάνω θέμα να χυθεί άπλετο φως, καταθέτει τα παρακάτω ερωτήματα στους εμπλεκόμενους και περιμένει άμεσα τις απαντήσεις τους.

1ον Πως παραχωρήθηκε η αίθουσα του δημοτικού σχολείου; με ποιες αποφάσεις, ποια κριτήρια και από ποια θεσμικά όργανα;

2ον Με ποια απόφαση μετατράπηκε η αίθουσα του δημοτικού σχολείου σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας και αίθουσα COVID και μάλιστα για να εξυπηρετεί παρακείμενη ιδιωτική μονάδα παροχής υπηρεσιών κατοίκων νοσηλείας;

3ον Με ποια δικαιοδοσία κάποιοι εκτελούσαν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις σε ασθενείς; με ποια επίβλεψη και από ποιον γιατρό; την στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία ορίζει την 24ωρη παρουσία γιατρού;

4ον Ποιος γιατρός έκρινε τις ιατρικές πράξεις και έδινε εντολή και υπέγραφε για την εφαρμογή τους;

5ον Γιατί ο εν λόγω επιχειρηματίας απωθούσε τα παιδιά από τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου; σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων

6ον Γιατί αφού όλα ήταν νόμιμα κατά την μαρτυρία του επιχειρηματία και της δημοτικής αρχής και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, γιατί οι ‘’τρόφιμοι’’ εξαφανίστηκαν από την αίθουσα 24ωρες μετά την δημοσίευση του δισέλιδου άρθρου και δεν γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα που βρίσκονται;

7ον Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την δημόσια υγειά και την πολυήμερη παραμονή ανθρώπων τρίτης ηλικίας σε μια ακατάλληλη για νοσηλεία αίθουσα;

8ον Με ποιο δικαίωμα καταπάτησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και με δεδομένη την ύπαρξη του COVID 19

9ονΠοιους σκοπούς εξυπηρετεί η συνεργασία σας με τον επιχειρηματία και ποιο το όφελος;

10ον Γιατί έως και σήμερα υπάρχει σιγή ιχθύος από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ποια είναι η άποψη τους για το θέμα;

Τον δήμαρχο όμως βαραίνουν και άλλες παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου και καταπατώντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να εξυπηρετήσει ημετέρους και να αποκτήσει την πολυπόθητη εύνοια με σκοπό να διευρύνει το εκλογικό του πελατολόγιο.

Η παραπάνω αναφορά γίνεται για την παράνομη κοπή των δένδρων της πλατείας, μιας και δεν προβλεπόταν από καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απεναντίας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η μελέτη του έργου αναφέρει (Στο υφιστάμενο τμήμα της πλατείας υπάρχουν 19 μεγάλα δένδρα, φίκοι, δύο δάφνες, μια μικρή και μια μεγάλη καθώς και ένα παρτέρι με ποώδη θάμνους). Τα 20 μεγάλα δένδρα , 19 φίκοι και μια δάφνη, παραμένουν και θα γίνει κατάλληλη διαμόρφωση του λάκκου φύτευσης ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα των επιφανειακών ριζών, για να μην δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα στην διαμορφωμένη επιφάνεια της πλατείας.

Άλλο ένα θέμα που ‘’καίει’’ τον δήμαρχο είναι η έκδοση παράνομης άδειας ταφής στο κοιμητήριο της Καλαμάυκας ενώ το συγκεκριμένο κοιμητήριο ήταν κλειστό για 19 ολόκληρα χρόνια και αυτό με ομόφωνη απόφαση Τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίου. Το συγκεκριμένο κοιμητήριο ήταν εντός του οικισμού και κοντά σε σπίτια ενώ στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος ακόμα και για κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Η τότε δημοτική αρχή είχε φροντίσει για την ύπαρξη νέου κοιμητηρίου έξω από το χωριό και με όσα ορίζει ο νόμος, το οποίο και εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωριού από τότε μέχρι και σήμερα. Ο κύριος δήμαρχος ‘’ακόλουθος της νομιμότητας’’ θέλοντας να εξυπηρετήσει ημετέρους, με εντολή του καταπάτησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ‘’άνοιξε’’ το κοιμητήριο του χωριού για έναν και μόνο κάτοικο που τυγχάνει να είναι και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος άσκησε μπουλινκ στον αρμόδιο υπάλληλο όπου τελικά υπέκυψε στις πιέσεις του και εξέδωσε την παράνομη άδεια ταφής.

Για όλες τις παραπάνω παράνομες πράξεις που εκθέτουν τους συνεργάτες σας είστε υπόλογος απέναντι στους Γεραπετρίτες κύριε δήμαρχε, είστε ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλάτε για νομιμότητα και αξίες γιατί ούτε νόμιμος είστε ούτε ιδανικά και αξίες πρεσβεύεται.

Πάνω από όλα ο νόμος απαντάμε και εμείς κύριε δήμαρχε….

Γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ καταθέτει στην εισαγγελία Λασιθίου αναφορά με όλα τα στοιχεία, προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας να επιληφθεί όλων των παραπάνω θεμάτων.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης