Παραχώρηση δημοτικού χώρου στους πολύτεκνους Ιεράπετρας

10:51 π.μ. - Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015
10:03 π.μ. - Τρί, 03/51/2015
Image: Παραχώρηση δημοτικού χώρου στους πολύτεκνους Ιεράπετρας

Στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας, για τις ανάγκες του για φύλαξη και συντήρηση προϊόντων που διατίθενται για τα μέλη του.

Τα έξοδα για τη διαμόρφωση του χώρου θα επιβαρύνουν το σύλλογο. Ο αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής είπε ότι είναι ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου το οποίο επιλύεται με παραχώρηση χώρου στην ΑΓΡΕΞ. Μετά από προσπάθειες καθαρισμού και τακτοποίησης που έγιναν στο κτίριο προέκυψε χώρος περίπου 70 τ.μ. για να γίνει από το σύλλογο μια αποθήκη με τα έξοδα διαμόρφωσης να γίνονται από το σύλλογο.
 
Ο κ. Γ. Προϊστάκης έθεσε το ερώτημα εάν θα προβλέπεται ένα χρονοδιάγραμμα παραχώρησης δεδομένου ότι ενδεχομένως μελλοντικά η ΑΓΡΕΞ θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς και ίσως ο σύλλογος χρειαστεί να μετακινηθεί σε άλλο χώρο. Αναλόγως και με κάποιες επιμέρους επισημάνσεις, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Κοτσυφάκη, κ. Γερακιανάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουγιουμουτζάκης ο οποίος μάλιστα πρότεινε εναλλακτικά χώρο στις εργατικές κατοικίες.
 
Ο Δήμαρχος είπε ότι οι χώροι στις εργατικές κατοικίες χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να διαμορφωθούν και να αξιοποιηθούν και θα γίνει κάτι τέτοιο μελλοντικά ώστε να διατεθεί για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε στιγμή ο δήμος χρειαστεί το χώρο στην ΑΓΡΕΞ θα προβλέπεται η απομάκρυνση του συλλόγου και με τη στήριξη και πάλι του δήμου θα αναζητηθεί νέος χώρος. Ο δήμος θέλει να βοηθήσει και άλλους συλλόγους με τους οποίους υπάρχουν επαφές και αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στο βαθμό που ο δήμος μπορεί να βοηθήσει, σημείωσε.
 
Η παραχώρηση εγκρίθηκε ομόφωνα.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com