Παρατείνεται η θητεία των αντιδημάρχων Αγίου Νικολάου

2:34 μ.μ. - Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021
02:08 μ.μ. - Τρί, 31/34/2021
Image: Παρατείνεται η θητεία των αντιδημάρχων Αγίου Νικολάου

Με απόφαση του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού παρατείνεται η θητεία όλων των αντιδημάρχων μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Η θητεία τους έληγε σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ο κ. Ζερβός σκοπεύει να προχωρήσει σε αναδιάταξη και αλλαγές προσώπων στις θέσεις ευθύνης, με στόχο την επιτάχυνση στην παραγωγή έργου, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και ο πολιτικός, ως γνωστόν, δε συμβαδίζει με τον συμβατικό χρόνο. Και με δεδομένες τις αδυναμίες, που επέτεινε η πανδημία, με πρώτη τη δραματική υποστελέχωση των δημοτικών Υπηρεσιών, απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες, ευελιξίας και διαχείρισης του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, για επιτάχυνση υλοποίησης του υφιστάμενου προγραμματισμού, για πιο γρήγορο και πιο απτό αποτέλεσμα.

Ο κ. Ζερβός σε ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ αν σκοπεύει να προβεί σε αντικατάσταση προσώπων ή αναδιάταξη κάποιων εξ αυτών στις αντιδημαρχίες, απάντησε ότι «αυτό θα το δείτε… Πιθανότατα να υπάρξουν και τα δύο… Όλα είναι στο πρόγραμμα, προκειμένου να κάνουμε κάποια πράγματα, όπως πρέπει».

Στην ερώτηση σε ποιούς τομείς θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί βάρος το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Ζερβός είπε: «Νομίζω ότι, όπως απέδειξαν τα πράγματα που είχα διαμορφώσει αποδείχθηκε κατ’ αρχήν ότι χρειαζόταν η αντιδημαρχία για την Καθημερινότητα. Πιστεύω ότι ο τομέας Υγείας ίσως χρειάζεται τώρα λίγο περισσότερο ενδιαφέρον εξ αιτίας όλου αυτού που ζούμε».

Στην ερώτηση, αν θεωρεί ότι τα ζητήματα καθημερινότητας αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και αν χρειάζεται επαναπροσδιορισμός μεθόδων, προτεραιοτήτων, ίσως και προσώπων, ο δήμαρχος είπε: «Έγιναν βήματα. Για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα πρέπει να έχεις προσωπικό… Πώς να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα χωρίς να έχω εργατοτεχνίτες; Όχι απλά δεν υπάρχουν μόνιμοι, ούτε καν εποχιακοί εργατοτεχνίτες. Και αναγκαζόμαστε, τις εργασίες που κάνομε στο πλαίσιο αντιμετώπισης αναγκών καθημερινότητας ή άλλες παρεμβάσεις, να τις καλύπτομε είτε μέσα από τις εργολαβίες ποσοτήτων που κάνομε, είτε με χρησιμοποίηση εργατών, οι οποίοι προσλαμβάνονται για την Καθαριότητα».