Παράταση έως τέλη Ιούνη για μεταβιβάσεις - Τι πρέπει να ξέρουν οι αγρότες στην Κρήτη

9:39 π.μ. - Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Τετ, 16/39/2018
Image: Παράταση έως τέλη Ιούνη για μεταβιβάσεις - Τι πρέπει να ξέρουν οι αγρότες στην Κρήτη

Η καταληκτική ημερομηνία εκπνέει την Τρίτη 15η Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα έχει διάρκεια έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου ή τη Δευτέρα 2 Ιουλίου

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων δίνουν στο Agronews υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή τα ερωτήματα αναγνωστών.
 
Υπενθυμίζαμε ότι η καταληκτική ημερομηνία εκπνέει την Τρίτη 15η Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα έχει διάρκεια έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου ή τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.
  
Όσον αφορά την απόφαση που αναμένεται για την παράταση της υποβολής αιτήσεων των δικαιωμάτων οι ίδιες πηγές μας τονίζουν ότι θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.
 
Σημειώνεται ότι η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2018 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, η οποία εκπνέει στις 15/6. Επίσης η παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δεν επηρεάζει την ημερομηνία , κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα αγροτεμάχια για το έτος 2018. Συνεπώς με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018.