Παράταση στις ηλεκτρονικές αιτήσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

2:52 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Πέμ, 02/52/2020
Image: Παράταση στις ηλεκτρονικές αιτήσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η παράταση για τις αιτήσεις στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ είναι μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος και αφορούσε στη διασταύρωση των στοιχείων ταυτοποίησης του/της αιτούντα/αιτούσας. Επιπλέον, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, στο εργαλείο που διατίθεται στο διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school και συγκεκριμένα στο πεδίο «Αναφορές», δεν βλέπουν τους μαθητές που υπέβαλαν αίτηση κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Συνεπώς, καλούνται να ειδοποιήσουν όλους τους μαθητές που δεν φαίνεται να έχουν υποβάλει αίτηση κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως και όσους δεν υπέβαλαν αίτηση έως σήμερα και επιθυμούν να εγγραφούν για το σχολικό έτος 2020-21.

Επισημαίνεται ότι, όσοι μαθητές ή οι κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, έχουν υποβάλει αίτηση κατά την προαναφερθείσα περίοδο, δεν βλέπουν πλέον την αίτησή τους στο πεδίο «υποβληθείσες αιτήσεις», ανεξάρτητα από το εάν την είχαν ήδη αποθηκεύσει ή εκτυπώσει. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω αριθμοί αίτησης δεν ισχύουν.

Τέλος, στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως την 21η Ιουλίου, όπου ο Διευθυντής/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα.

dikaiologitika.gr