Παρασκήνιο και διεργασίες για τα κέντρα μεταναστών στην Κρήτη

11:49 π.μ. - Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
11:01 π.μ. - Πέμ, 09/49/2020
Image: Παρασκήνιο και διεργασίες για τα κέντρα μεταναστών στην Κρήτη

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η συνάντηση στην Αθήνα με φόντο το Μεταναστευτικό ζήτημα και τις δομές φιλοξενίας στην Κρήτη

Ενώ αρχικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη χθες, στην οποία θα συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη συνέχεια υπήρξε ματαίωση της συμμετοχής, με τη σύσκεψη ωστόσο να πραγματοποιείται σε επίπεδο κομματικών κατά κανόνα στελεχών.

Στη συνέχεια βέβαια υπήρξε η ενημέρωση πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα και μάλιστα στις 2.00 το μεσημέρι, παρουσία και δημάρχων στις περιοχές των οποίων προγραμματίζονται κλειστού τύπου δομές. Και το συγκεκριμένο ραντεβού ωστόσο, άλλαξε, με τον Υπουργό Τάκη Θεοδορικάκο να ενημερώνει ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως και παρά το γεγονός πως υπάρχει ενημέρωση για συμμετοχή και δημάρχων, από την Κρήτη επιβεβαιώνεται προς το παρών, μόνο η πρόσκληση του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, ενώ ούτε ο Δήμαρχος Μινωά Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, ούτε όμως και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, για τους δήμους των οποίων υπήρχαν σκέψεις σχεδιασμού κλειστής δομής, έχουν προσκληθεί.

ekriti.gr