Παράρτημα της Μουσικής Σχολής Ιεράπετρας στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

11:16 π.μ. - Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015
11:05 π.μ. - Δευ, 11/16/2015
Image: Παράρτημα της Μουσικής Σχολής Ιεράπετρας στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Η λειτουργία παραρτήματος Μουσικής Σχολής στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, αλλά και ο ορισμός Καλλιτεχνικού Διευθυντή για τη Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας ήταν δύο σημαντικά θέματα που εκτός των άλλων συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, με απώτερο σκοπό την αναδιοργάνωση της Μουσικής Σχολής και την υποστήριξη του σημαντικού έργου που χρόνια τώρα προσφέρει στην πόλη της Ιεράπετρας, το συμβούλιο αποφάσισε τον ορισμό Καλλιτεχνικού Διευθυντή προκειμένου να τεθούν νέες βάσεις στην οργάνωση της σημαντικής αυτής δομής.
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών του δήμου και της προσφοράς εποικοδομητικών δραστηριοτήτων αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία παραρτήματος Μουσικής Σχολής στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.
 
Αναλυτικότερα, ως υπεύθυνη για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας ορίστηκε η κα. Μαρία Παπαγιαννάκη, Καθηγήτρια Μονωδίας, Χορωδίας και Ωδικής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επ' αυτού η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «Η Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας αποτελεί μια καταξιωμένη εκπαιδευτική δομή που στελεχώνεται από αξιόλογους διπλωματούχους καθηγητές. Προσφέρει ένα σπουδαίο έργο με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια μιας ολόπλευρης μουσικής παιδείας, την ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών και βέβαια την απόκτηση αναγνωρισμένων Κρατικών Πτυχίων. Στο πλαίσιο αυτό η υποστήριξη της από την υπηρεσία είναι σημαντική και απαραίτητη.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή ο ορισμός Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα σπουδών, αλλά και για τη λειτουργία και οργάνωση της σχολής είναι μια σημαντική εξέλιξη που ως δημοτική αρχή επιδιώξαμε στην προσπάθειά μας να θέσουμε νέες βάσεις και να υποστηρίξουμε τόσο την σχολή όσο και δομές, όπως η φιλαρμονική και οι χορωδίες που διακρίνονται από πολλές ανάγκες»
 
Παράλληλα, το συμβούλιο αποφάσισε θετικά για την λειτουργία παραρτήματος Μουσικής Σχολής στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού. Αναφορικά με τον εν λόγω θέμα η κα. Χατζημαρκάκη αναφέρθηκε στον απώτερο σκοπό που, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, είναι η προσφορά εποικοδομητικών δραστηριοτήτων και στην περιφέρεια του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Όπως ανέφερε « σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη προτάθηκε η λειτουργία παραρτήματος Μουσικής Σχολής στον Μακρύ Γιαλό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή με αρκετά παιδιά, οπότε συγκεντρώνει και αυξημένο ενδιαφέρον».
 
«Τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν άμεσα, αναλόγως και με τις εγγραφές που θα υπάρχουν, όπως ανέφερε, αναμένεται να πραγματοποιούνται σε αίθουσες του παλιού δημοτικού σχολείου Μακρύ Γιαλού».