Παραμένουν και σήμερα οι «μυρωδιές» στην οδό Ομηρείας
Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο καταγγέλλων – Τι απαντά ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιεράπετρας
Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε χθες ο συμπολίτης μας κ. Απόστολος Σερεμέτης αναφορικά με τις εργασίες επί της οδού Ομηρίας όπου διατηρεί κατάστημα , λέγοντας ότι « οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στην προσπάθεια τους να διορθώσουν μια προβληματική αποχέτευση προς τον βιολογικό στην πολύπαθη οδό Ομηρείας φεύγοντας άφησαν τον δρόμο μπροστά από τα μαγαζιά μας και τα σπίτια μας γεμάτο βοθρολυματα. Η δημόσια υγεία για άλλη μια φορά πήγε περίπατο», τόνιζε. Σήμερα με συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Σερεμέτης επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έρθει το αποφρακτικό του δήμου να τραβήξει τα λύματα και να πλύνει τον δρόμο ώστε να μην βιώνουν αυτή την κατάσταση η οποία συνεχίστηκε και σήμερα με τη μυρωδιά να παραμένει αφόρητη και τον κίνδυνο δημόσιας υγείας να είναι υπαρκτός.
Ακούστε εδώ τον κ. Σερεμέτη:
-
Δείτε παρακάτω την απάντηση του Διευθυντή της Υπηρεσίας σχετικά με την καταγγελία του συμπολίτη μας στο χθεσινό δημοσίευμα του Ηχώ 99,8 https://www.hxonews.gr/.../gemise-lymata-kai-%C2...
Καταγγελία προς την Υπηρεσία ή προς τους συμπολίτες που δεν τηρούν τους κανόνες και απορρίπτουν μη προβλεπόμενα αντικείμενα στις ιδιωτικές αποχετεύσεις και έτσι δημιουργούνται τα προβλήματα των εμφράξεων. Πράγματι η δυσοσμία αφόρητη, μας αξίζει να ζούμε μέσα στα λύματα και την βρωμιά ?
Πανιά και διάφορα άλλα υλικά που δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε στις αποχετεύσεις βρέθηκαν στο φρεάτιο.
Οι πολίτες αποφασίζουν σε τι Πόλη αποφασίζουν να ζουν με τις πράξεις τους.
Παρακαλούμε σεβαστείτε το προσωπικό της Υπηρεσίας και συμπολίτες σας.
Το προσωπικό είναι συμπολίτες μας και αυτοί και γιατί θα πρέπει να παλεύουν με τα λύματα επειδή κάποιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να καταλάβουν την ορθή χρήση των ιδιωτικών αποχετεύσεων.
Παραθέτω τι δεν πρέπει να απορρίπτουμε τις ιδιωτικές αποχετεύσεις.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΡΔΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Πολλοί θεωρούν τη λεκάνη της τουαλέτας κάτι σαν έναν μαγικό σκουπιδοφάγο. Πετάμε μέσα τα πάντα, τραβάμε το καζανάκι και τα απορρίμματα εξαφανίζονται από προσώπου Γης. Λάθος. Τα απορρίμματα εξαφανίζονται, αλλά μόνο από τα μάτια μας και όχι από τη Γη. Το πιο «ανώδυνο» που μπορεί να συμβεί είναι να... βουλώσει η λεκάνη μας. Το χειρότερο είναι ότι τα κάθε λογής μη βιοδιασπώμενα και ενδεχομένως τοξικά υλικά μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα, στο υπέδαφος ή σε θάλασσες και ποτάμια.
ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ
1. Μωρομάντηλα: μπορεί να είναι κάτι πολύ κοντινό στο χαρί υγείας, αλλά είναι πολύ πιο παχύ και με διαφορετική υφή.
Αυτοκόλλητους επιδέσμους: Δεν είναι βιοδιασπώμενοι και περιέχουν κόλλα. Συνήθως κολλούν στις σωληνώσεις και συγκεντρώνουν μικρόβια.
2. Άμμο γάτας: Η άμμος μπορεί να είναι η τουαλέτα της γάτας, αλλά η θέση της δεν είναι στη δική μας τουαλέτα. Η άμμος είναι βαριά και μπορεί να μείνει μέσα σε σωληνώσεις, ενώ τα περιττώματα της γάτας μπορεί να περιέχουν παράσιτα βλαβερά για άλλα είδη.
3. Τσίχλες: Οι τσίχλες κολλούν παντού, επομένως είναι σαφές το γιατί δεν πρέπει να καταλήγουν στην τουαλέτα.
Γόπες τσιγάρων: Μπορεί να φαίνονται απολύτως αθώες, όμως είναι γεμάτες χημικά, ενώ το φίλτρο δεν είναι βιοδιασπώμενο.
4. Προφυλακτικά: Τα προφυλακτικά δεν διασπώνται και είναι πολύ εύκολο να φράξουν τις σωληνώσεις.
5. Καλλυντικά: Οι σκιες, οι κρέμες και τα κραγιόν περιέχουν συστατικά που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού.
6. Οδοντικό νήμα: Φαινομενικά αθώο, το οδοντικό νήμα απλώς συμβάλλει στο να βουλώσει πιο γρήγορα η τουαλέτα.
7. Σερβιέτες και παιδικές πάνες: Δεν θέλει και πολλή σοφία! Και τα δύο προϊόντα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από νάιλον.
8. Λίπη από την κουζίνα: Η εύκολη λύση για να ξεφορτωθούμε τα λίπη, μας γυρίζει μπούμερανγκ. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να δημιουργήσουμε λιπαρές μάζες μέσα στις σωληνώσεις μας.
9. Τρίχες: Οι τρίχες είναι καταστροφικές για τις σωληνώσεις. «Σκαλώνουν» παντού και είναι το βασικό «συστατικό» μιας βουλωμένης λεκάνης.
10. Φάρμακα: Τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες και δεν πρέπει να καταλήγουν στην αποχέτευση.