Παρακαταθήκη για το αύριο ότι χτίζουμε σήμερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εν μέσω κορωνοϊού

1:56 μ.μ. - Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
01:04 μ.μ. - Δευ, 06/56/2020
Image: Παρακαταθήκη για το αύριο ότι χτίζουμε σήμερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εν μέσω κορωνοϊού

Ο Διοικητής Εμμ. Καλλιονάκης στον Ηχώ 99,8 μια μέρα πριν τον Ραδιομαραθώνιο στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο λόγω κορωνοϊού αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης. Στόχος πρωταρχικός είναι να δημιουργηθεί το ιδανικό, κατά το δυνατόν, περιβάλλον για ασθενείς και εργαζόμενους. Βέβαια δεν λείπουν οι δυσκολίες ή αντιμετώπιση προβλημάτων που χρόνιζαν στο Νοσοκομείο .

Στο πλαίσιο λοιπόν της προσπάθειας ετοιμότητας για τον κορωνοϊό έγιναν αλλαγές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου και διαμορφώθηκαν χώροι είτε για την αρχική είσοδο του ασθενή στο Νοσοκομείο είτε σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία. Αξιοποιήθηκαν χώροι της Παθολογικής κλινικής και άλλοι στο ισόγειο τμήμα. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν χώροι που στεγάζεται ο τομέας ΕΚΑΒ που θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο βόρεια του Νοσοκομείου. Επιπλέον υπάρχει μέριμνα για όσους θέλουν να γράψουν φάρμακα. Οι ασθενείς θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με το Νοσοκομείο ώστε να τους δοθούν οδηγίες για το πως θα εξυπηρετηθούν. Για όλα αυτά επαναλειτούργησε το Γραφείο Πολίτη. Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το Νοσοκομείο είναι το 28423 40223

Η 7η ΥΠΕ, ο Δήμος , η Περιφέρεια Κρήτης, η αντιπεριφέρεια , η Εκκλησία βοηθούν στην όλη προσπάθεια όπως επίσης πολλοί συμπολίτες ακόμη και μέσω των δωρεών τους και όλοι μαζί προικίζουν το νοσοκομείο για το τώρα αλλά και για το αύριο γιατί ότι γίνεται θα υπάρχει και την επόμενη μέρα προς όφελος της κοινωνίας, είπε ο κ. Καλλιονάκης , ευχαριστώντας όλους όσοι βοηθούν.

Ο κ. Διοικητής είπε ακόμη ότι υπάρχει σχεδιασμός και για το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και γίνονται εκπαιδεύσεις ώστε να ενημερωθούν πως να χειριστούν μια ή και περισσότερες δύσκολες καταστάσεις. Υγειονομικό υλικό υπάρχει σε ένα καλό επίπεδο χρειάζεται όμως μια ορθολογική χρήση αυτών. Συχνά γίνονται νέες προμήθειες ενώ υπάρχουν και προσφορές προς το Νοσοκομείο.

Ασθενείς με εμπύρετα περιστατικά υπάρχουν. Γίνεται καταγραφή σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ασθενής τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών. Επίσης λαμβάνονται δείγματα σύμφωνα με τις υποδείξεις και όλα όσα έχουν εξεταστεί είναι αρνητικά. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα ενός ακόμη δείγματος.

Ένα κομμάτι το οποίο μας προβληματίζει είναι αυτό των εργατών γης. Όμως και για αυτό υπάρχει μέριμνα, σημείωσε.

Κλείνοντας ο κ. Διοικητής τόνισε τη σημασία οι πολίτες να τηρούν τα προληπτικά μέτρα ατομικής προστασίας, της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και όλα όσα προτείνουν οι ειδικοί. Τόνισε τέλος ότι όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τον αυριανό Ραδιομαραθώνιο θα αξιοποιηθούν για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας για αγορά υλικών, μηχανημάτων και όπου αλλού χρειαστεί πχ κτιριακές ανάγκες για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.