Παραιτήθηκε αργά το βράδυ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει ο Μ. Καραμαλάκης

9:21 π.μ. - Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Δευ, 07/21/2019
Image: Παραιτήθηκε αργά το βράδυ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει ο Μ. Καραμαλάκης

Το παρασκήνιο μέχρι την απόφαση παραίτησης

 
Το τέλος για την προσωρινής διάρκειας αρχηγία του κ. Ανδρικόπουλου, είχε αρχίσει να προδιαγράφεται πριν από λίγους μήνες όταν υπήρξε κοινή παρουσία του αρχηγού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα. Όπως αποκάλυψε τότε το bloko.gr, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε έναν προς έναν όλους δια χειραψίας πλην ενός του κ. Ανδρικόπουλου.
 
Η απόφαση αντικατάστασης του, ίσως και να προηγήθηκε της απόφασης τοποθέτησης του κ. Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη και ως εκ τούτου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρεωθεί σε αυτόν το χαρτί της έξωσης. Υπήρξε απλά ο εκτελεστής της εντολής. 
 
Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί ώστε να καμφεί ο "παρτικουλαρισμός" του κ. αρχηγού και κάπως έτσι επανερχόμαστε στο τρικυμιώδες χθες, απαιτήθηκε η επίκληση του ορθολογισμού. Προηγήθηκε μετά την άρνηση παραίτησης η έκρηξη οργής του κ. υπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε Θεούς και δαίμονες, μέχρι και εισαγγελείς λένε ορισμένες πηγές δημιουργώντας εύλογες απορίες, με το διακύβευμα να μεταφέρεται πλέον από τα πρόσωπα στους θεσμούς.
 
Ο κ. Ανδρικόπουλος συναισθανόμενος αυτά καθεαυτό το διακύβευμα και την απειλή διάρρηξης του κύρους της ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τις 11 υπέβαλε τελικά την παραίτηση του, δίνοντας ο ίδιος τη λύση στο γόρδιο δεσμό. Γιατί σε άλλη περίπτωση, θα οδεύαμε προς τις προγραμματικές δηλώσεις με έναν αρχηγό αδρανή μεν αλλά ενεργό, με ότι μπορεί να συνεπαγόταν μια τέτοια ερμαφρόδιτη κατάσταση έστω και για τόσο σύντομης χρονικής διάρκειας διάστημα.
 
Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο μέτωπο της πυροσβεστικής, όπου όμως οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να μετακυλιστούν προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, καθώς κι εκεί υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Υπενθυμίζουμε πως πολλά στελέχη της Ν.Δ. υπέδειξαν τον κ. Ματθαιόπουλο ως μετοχικό κεφάλαιο της τραγωδίας στο Μάτι όταν ασκούσε τα καθήκιντα του επιχειρησιακού υπαρχηγού και άλλωστε, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων.
 
 
bloko.gr