Παραίτηση της προέδρου της Unicef με αιχμές

5:58 μ.μ. - Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018
05:05 μ.μ. - Παρ, 18/58/2018
Image: Παραίτηση της προέδρου της Unicef με αιχμές

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF ανακοίνωσε η Σοφία Τζιτζίκου

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF ανακοίνωσε η Σοφία Τζιτζίκου, η οποία, με ανακοίνωση της σημειώνει ότι αρνείται να συμπράξει με τη διορισμένη από το δικαστήριο Διοικούσα Επιτροπή, ενώ τόνισε ότι ο τερματισμός λειτουργίας της επιτροπής οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία.
 
Με ανακοίνωση τη η Σοφία Τζιτζίκου γνωστοποίησε την παραίτηση της από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.
 
Σημειώνεται ότι ο τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος της UNICEF λίγο καιρό πριν τέθηκαν υπό εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες που αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για την διακοπή της συνεργασίας της οργάνωσης με την Εθνική Επιτροπή της χώρας.
 
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση παραίτησης της:
Υπό το βάρος των πρόσφατων δυσάρεστων εξελίξεων που έλαβαν χώρα στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, προκαλώντας την άρση του Συμφώνου Αναγνώρισής της   από   τη  UNICEF  στις   19   Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω τη ρητή μου άρνηση στην οιαδήποτε σύμπραξη και συνύπαρξη με τη διορισμένη από το Δικαστήριο Διοικούσα Επιτροπή, κατόπιν προσφυγής της πλειοψηφίας των μελών της, μη αποδεχόμενη τον «διορισμό» μου.
Ο τερματισμός λειτουργίας της Επιτροπής με την παρούσα μορφή, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.
Ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μου, προσπάθησα με κάθε ανθρωπίνως δυνατόν τρόπο, να οδηγήσω την Εθνική Επιτροπή στη διαφάνεια και να συνδράμω στην εξυγίανσή της με μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δυστυχώς δε στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη σημερινή δραματική κατάσταση.
Δεδομένου ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ανέλαβα τα καθήκοντα της προέδρου είναι αφενός η ανιδιοτελής προσφορά   για την προάσπιση και διασφάλιση των Αρχών της UNICEF και αφετέρου ο σεβασμός των Ηθικών Αξιών οι οποίες διέπουν τη μέχρι σήμερα πορεία μου, θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη την υποβολή   της παραίτησής   μου, ως διορισμένο μέλος της Διοικούσας   Επιτροπής,  παραμένοντας   πάντα   παρούσα   στον   αγώνα   για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.
 
thepressproject.gr