Παραιτήθηκε ο γ.γ. και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τις παράνομες παρακολουθήσεις

2:46 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022
02:08 μ.μ. - Παρ, 05/46/2022
Image: Παραιτήθηκε ο γ.γ. και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση από το Μαξίμου, η παραίτηση του γενικού γραμματέα έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Μία μέρα μετά την έρευνα των Reporters United και της Eφσυν, στην οποία αποκαλύπτεται η σχέση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα και ανιψιού του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του κακόβουλου λογισμικού Predator με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του Νίκου Ανδρουλάκη, έρχεται η παραίτηση του πρώτου.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο υποκλοπών με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση από το Μαξίμου, η παραίτηση του γενικού γραμματέα έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ με τίτλο «Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator», το οποίο αποτελεί συνέχεια της έρευνας που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ του κ. Δημητριάδη, ενώ ήταν στέλεχος στο Μαξίμου, με πρόσωπα και εταιρείες που συνδέονται έμμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών, αποκαλύπτεται ο ρόλος-«κλειδί» του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021, ενώ ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Επίσης, διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Τα ευρήματα του ρεπορτάζ φέρνουν τον κ. Μπίτζιο με τον κ. Δημητριάδη πιο κοντά:

1. Ο Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, άνθρωπος που πούλησε την Canalis στον κ. Δημητριάδη, εργαζόταν επί σειρά ετών σε δύο εταιρείες (Partagas & Όμιλο Libra) που σχετίζονταν άμεσα με τον Φέλιξ Μπίτζιο.2. H Canalis που αγόρασε ο κ. Δημητριάδης είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.3. H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό της την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο.4. Η εταιρεία Ventus συνδέεται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας με την κυπριακή εταιρεία Layth Capital Ventures Limited, στην οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου της Κύπρου, ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν και είναι διευθυντής.

hxonews

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτηθείς για τα νέα ευρήματα της έρευνας ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι έχει δώσει ήδη απαντήσεις και έκανε λόγο για «προσπάθεια περαιτέρω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». «Η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα» υποστήριξε, χωρίς ωστόσο να δώσει απάντηση για το αν γνωρίζει τον πρώην αναπληρωτή διαχειριστή της Intellexa του Predator, Φέλιξ Μπίτζιο.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reporters United και της «ΕφΣυν» ο Θανάσης Κουκάκης επανέλαβε στο πλαίσιο συνέντευξης του την πεποίθησή του ότι «πρόσωπα που συσχετίζονται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν συναλλαγές με την εταιρεία Intellexa η οποία εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator»

Πηγή : The press project