Παρά την αναστολή συνεχίζονται οι προσπάθειες λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου από φέτος

12:00 μ.μ. - Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019
12:11 μ.μ. - Σάβ, 09/00/2019
Image: Παρά την αναστολή συνεχίζονται οι προσπάθειες λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου από φέτος

Έχουμε μάθει να ανοίγουμε σχολεία και όχι να τα κλείνουμε», δηλώνει η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

¨Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη έχουμε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και τα περιθώρια και τα επιχειρήματα ώστε να αρθεί η απόφαση σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι Ιεράπετρας και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης είναι σε επαφή τόσο με τον Υπουργό και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και με το Υπουργείο". Τα παραπάνω δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κ.α Μαρία Ρουμελιωτάκη με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του Μουσικού Γυμνασίου και την απόφαση του Υπουργείου για αναστολή για την περίοδο 2019-2020.

Προσθέτει ότι ως δήμος κατέβαλαν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να γίνουν απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο αλλά και τον εξοπλισμό. Από εκεί και πέρα σχετικά με την  προώθηση  και ενημέρωση γονέων και μαθητών για τη λειτουργία του σχολείου θα έπρεπε οι αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για αυτό. Εάν είχε ζητηθεί από τον δήμο ή τις σχολικές επιτροπές  να συμβάλλουν και σε αυτό το κομμάτι, θα είχαν γίνει ενέργειες και σε αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, η προσπάθεια συνεχίζεται με βασικό επιχείρημα, το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και του περιορισμένου χρόνου που δόθηκε ώστε να γίνουν οι εγγραφές. «Έχουμε μάθει να ανοίγουμε σχολεία και όχι να τα κλείνουμε», είπε χαρακτηριστικά η κα Ρουμελιωτάκη.
 
Η κα Ρουμελιωτάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε στον αγιασμό σχολείων του δήμου και ευχήθηκε καλή δύναμη σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς εκφράζοντας  τη διάθεση για συνεργασία με κάθε σχολείο έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Ρουμελιωτάκη: