Παπαδογιάννης: Ο ΟΑΚ αναλαμβάνει την ασφάλεια και την συντήρηση των φραγμάτων της Κρήτης

12:30 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Τετ, 07/30/2024
Image: Παπαδογιάννης: Ο ΟΑΚ αναλαμβάνει την ασφάλεια και την συντήρηση των φραγμάτων της Κρήτης

Ο Α. Παπαδογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή την κάθοδο του κυβερνητικού επιτελείου στην Κρήτη για την συνάντηση με τον ΟΑΚ μίλησε ο κ. Παπαδογιάννης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, στον Ηχώ 99,8 για όσα ειπώθηκαν.

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ, ανέφερε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο καθώς ολοκληρώνονται οι μελέτες που αφορούν το κομμάτι από τον Άγιο Νικόλαο έως την Σητεία. Ακόμη, υπάρχει μια σκέψη να ενταχθεί και το αεροδρόμιο των Χανίων στον ΒΟΑΚ. Ο υπουργός τόνισε πως ο ΒΟΑΚ θα ξεκινάει από την Κίσσαμο και θα καταλήγει στην Σητεία. Παράλληλα με τον ΒΟΑΚ γίνονται έργα οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο σε Καβρό και Γεωργιούπολη. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν την δημιουργία υπόγειων διαβάσεων, 18 νόμιμων στάσεων λεωφορείου καθώς και πεζογεφυρών.

Συζητήθηκε μέχρι και η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην Κρήτη με αφορμή τις καταστροφές προκλήθηκαν στην Θεσσαλία. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε πως είναι αναγκαίο να εκπονηθεί το master plan από την εταιρεία που το έχει αναλάβει καθώς πρέπει να αποθηκεύονται τα νερά που έχει ανάγκη η Κρήτη, τηρώντας βέβαια το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. «Από τα 1 δισεκατ. , τα 700 εκατ. αφορούν έργα στο Λασίθι.»

Ευτυχές γεγονός αποτελεί και ότι σε λίγες μέρες αναμένεται η υπογραφή για τον ανάδοχο που αφορά την δημιουργία εγκατάστασης για την επεξεργασία του νερού στο φράγμα του Ρεθύμνου. Πρώτη φορά ανέλαβε ένα τέτοιο έργο ο ΟΑΚ, υπογράμμισε ο κ. Παπαδογιάννης.

«Ο ρόλος μας είναι να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα.» Τώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να αναλάβει ο ΟΑΚ την ασφάλεια και την συντήρηση των φραγμάτων στην Κρήτη, ένα έργο δύσκολο καθώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικά εργαλεία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.