Παπαδάκης: Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. οι νομικές ενέργειες του ΤΟΕΒ κατά του Δήμου

10:56 π.μ. - Τρίτη, 4 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Τρί, 04/56/2023
Image: Παπαδάκης: Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. οι νομικές ενέργειες του ΤΟΕΒ κατά του Δήμου

Παρ' όλα αυτά ο ΤΟΕΒ έχει καλή συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας

Αναφορικά με το χρέος του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και το ενδεχόμενο να προβούν σε δέσμευση των λογαριασμών του δήμου προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα στον ΤΟΕΒ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του οργανισμού εγγείων βελτιώσεων κ. Μανώλης Παπαδάκης. Όπως είπε, σίγουρα δεν είναι ευχάριστο όλο αυτό. Ο ΤΟΕΒ επέδειξε υπομονή αλλά δεν έχει προκύψει ως τώρα κάποιο αποτέλεσμα και τα χρήματα δεν έχουν δοθεί από τον Δήμο στον ΤΟΕΒ. Είμαστε υποχρεωμένοι βάση αποφάσεων της συνέλευσης και του συμβουλίου που είναι ομόφωνες, να προχωρήσουμε στις επόμενες διαδικασίες. Το ποσό που διεκδικείται ήταν αρχικά 360.000. Πληρώθηκε ωστόσο ένα μέρος και πλέον είναι στα 261.000 ευρώ. Δόθηκε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να γίνει η είσπραξη. Χθες πάντως δεν έγινε δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου, είπε ο κ. Παπαδάκης.

Προσθέτοντας ότι, από τον Δεκέμβριο στείλαμε την τελεσίδικη απόφαση στον Δήμο, δεν υπήρξε ανταπόκριση ξαναστείλαμε έγγραφο και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση οπότε η νομική υπηρεσία του ΤΟΕΒ προχωρά παρακάτω. Δεν μπορεί για 100 ευρώ να κόβουμε το νερό στον παραγωγό και στον Δήμο που χρωστά τόσες χιλιάδες ευρώ να μην κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει. Κάναμε υπομονή αλλά τα χρήματα πρέπει να εισπραχθούν. Η καλή συνεργασία υπήρχε και υπάρχει. Αλλά τα οφειλόμενα πρέπει να εισπραχθούν, τόνισε.

Ανέλυσε στη συνέχεια τη σχέση συνεργασίας Δήμου – ΤΟΕΒ αναφορικά με τις γεωτρήσεις σημειώνοντας ότι ο Δήμος παραχώρησε γεώτρηση για ύδρευση στον ΤΟΕΒ ο οποίος προχώρησε στη διάνοιξη της γεώτρησης και κάνει χρήση του νερού με τη δέσμευση ότι εάν ο Δήμος χρειαστεί το νερό, ο ΤΟΕΒ θα επιστρέψει τη γεώτρηση στον Δήμο. Επιπλέον, ο ΤΟΕΒ δίνει στον Δήμο 355.000 κυβικά κάθε χρόνο δωρεάν, για τροφοδότηση των διυλιστηρίων ύδρευσης. Επίσης ο ΤΟΕΒ διαθέτει χρήματα για να φτιάξει δρόμους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου. Καλή συνεργασία λοιπόν υπάρχει. Από εκεί και πέρα η οφειλή πρέπει να εξοφληθεί, τόνισε.