Παπαδάκης: Καμία αναφορά για ζημιές στην Ιεράπετρα από την πρόσφατη κακοκαιρία

12:48 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Τετ, 10/48/2024
Image: Παπαδάκης: Καμία αναφορά για ζημιές στην Ιεράπετρα από την πρόσφατη κακοκαιρία

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής ανάπτυξης και Μακρύ Γιαλού, Νεκτάριος Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής ανάπτυξης και Μακρύ Γιαλού κος Νεκτάριος Παπαδάκης με αφορμή την κακοκαιρία που έρχεται σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό. Επεσήμανε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για καταστροφές σε θερμοκήπια λόγω καιρού και αέρα, παρόλα αυτά επέστησε την προσοχή πως υπάρχει ειδοποίηση για έντονο αέρα τις επόμενες μέρες. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή ανεξαρτήτως καιρού για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ειδοποιήσεις για κατολισθήσεις δεν υπήρξαν στα γνωστά σημεία που γίνονται συνήθως όπως Τέρτσα, Σελάκανο κ.α. Με την προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν γίνει κάποιες συμφωνίες με τον Δήμο Βιάννου για την αποφυγή των κατολισθήσεων. Αν δεν έχει γίνει κάτι είμαστε διατεθημένοι να το κάνουμε.

Η Αγία Φωτιά είναι σημείο αναφοράς πλέον λόγω των έντονων κατολισθήσεων, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να δούμε πως θα προχωρήσουμε από εκεί. Εντός των επόμενων ημερών θα ενημερωθούμε και θα μεριμνήσουμε αναλόγως καθώς υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ του δήμου.

Όσον αφορά τον Μακρύ Γιαλό, όπως ανέφεραν οι ψαράδες υπήρχαν σκάφη αναψυχής στο σημείο που έπεσε ο μόλος. Αρχικά είχε δημιουργηθεί ένα ρίγμα και τελικά πριν δύο ημέρες έπεσε όλο το κομμάτι. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το περιστατικό και ψάχνει να βρει το τρόπο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα ενημερώνοντας τα αρμόδια υπουργεία με σκοπό να δοθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Ο κ. Πλακιωτάκης είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρώην Δήμαρχο Ιεράπετρας για κάποια χρηματοδότηση στο λιμάνι του Μακρύ Γιαλού, θα παραμείνουμε σε επικοινωνία για να δούμε πως θα εξελιχθεί το ζήτημα.

Όσον αφορά, το πλακόστρωτο είχε ανοίξει αρχές του καλοκαιριού και είναι επικίνδυνο. Είναι όμως στο όριο με τα σύνορα του Δήμου Σητείας και πρέπει να συνεργαστούμε. Πρέπει να γίνει μια σωστή δουλειά για να μην ξαναέχουμε την ίδια βλάβη.

Όσον αφορά τον ΤΟΕΒ και το Φράγμα Μπραμιανών, θα γίνει συνάντηση για ενημέρωση με τους αντίστοιχους φορείς. Ο Περιφερειάρχης είπε ότι το έργο θα ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα αλλά δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση προς το παρόν. Δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες της απένταξης στον Δήμο και στον ΤΟΕΒ. Τόσα χρόνια ασχολούνται για να βρεθεί μια λύση. Είναι καθαρά θέμα πολιτικό και του αρμόδιου υπουργείου.