Παπαδάκης για νομοσχέδιο Κασιδιάρη – Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει

12:02 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023
12:02 μ.μ. - Πέμ, 09/02/2023
Image: Παπαδάκης για νομοσχέδιο Κασιδιάρη – Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει

Ο Δικηγόρος συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή μιλά στον Ηχώ 99,8

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπερψηφίσθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως τροποποιήθηκε, για το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις βουλευτικές εκλογές», που ουσιαστικά αφορά το μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης λέγοντας ότι η προταθείσα τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει επειδή διαμορφώνει ένα πλαίσιο απαγόρευσης συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές ανάλογα με το εάν κατά την κρίση του Αρείου Πάγου η λειτουργία τους συνιστά απειλή για το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο κίνδυνος αυτός είναι προφανής διότι η τροπολογία δεν αρκείται στα στοιχεία από μια προηγούμενη καταδικαστική απόφαση αλλά με άλλα κριτήρια. Αυτό δημιουργεί μια εκτεταμένη δυνατότητα αποκλεισμού υποψηφίων και κομμάτων από τις εκλογές ανεξαρτήτως εάν έχουν προηγουμένως καταδικαστεί η όχι και ανοίγει τον δρόμο να μπορεί ο Άρειος Πάγος να απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές με κριτήρια ιδεολογικά και πολιτικά. Εμείς σε αυτό είμαστε αντίθετοι υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις