Παπαδάκης: Εντός Απριλίου τα συνοδά έργα του φράγματος στο ΕΣΠΑ

10:09 π.μ. - Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Παρ, 05/09/2024
Image: Παπαδάκης: Εντός Απριλίου τα συνοδά έργα του φράγματος στο ΕΣΠΑ

Με αφορμή τις συστάσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης για όλη την Κρήτη, ο κ. Παπαδάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τις συστάσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης για όλη την Κρήτη, ο κ. Εμμ. Παπαδάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 τονίζοντας το πρόβλημα της λειψυδρίας και παροτρύνοντας όλους τους διαχειριστές του νερού, να βρουν τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης. Συνέστησε οικονομία και καλή διαχείριση του νερού από τους παραγωγούς λέγοντας ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τα κυβικά που δικαιούται ο καθένας και ότι οι κανόνες για την υπερκατανάλωση θα τηρηθούν κατά γράμμα, ακόμα και με αφαίρεση του υδρομέτρου. Όσων αφορά τις υποχρεώσεις του ΤΟΕΒ, έχουν ήδη γίνει συστάσεις για την αποφυγή καλοκαιρινών καλλιεργειών, υπάρχει ετοιμότητα για να επισκευάζουν τις ζημιές και έχουν διορθωθεί και συντηρηθεί τα αντλιοστάσια και οι βάνες. Τέλος, υπάρχει επίβλεψη του δικτύου και άμεση επέμβαση ώστε να μη χάνεται άσκοπα νερό.

Υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υποδομών ότι εντός Απριλίου, ξεκινούν οι διαδικασίες ένταξης των συνοδών έργων στο ΕΣΠΑ. Όσων αφορά την προσαγωγό ο κ. Παπαδάκης, ενημέρωσε ότι ο εργολάβος βρίσκετε ήδη εδώ προετοιμάζοντας τη δεξαμενή και στις αρχές Μαΐου θα έχουμε τις σωλήνες ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ξεκαθάρισε, ότι η έλλειψη νερού δεν θα επηρεάσει την τιμή του, η οποία επηρεάζεται μόνο από το ενεργειακό κόστος. Τέλος, είπε ότι υπάρχει ανησυχία τόσο από χρήστες όσο και από παραγωγούς αλλά η προτεραιότητα είναι πάντα να υπάρχει πόσιμο νερό για τους πολίτες.