Παπαδάκης: Βρέθηκαν τα χρήματα για την συνέχιση του έργου της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου

12:42 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Πέμ, 25/42/2024
Image: Παπαδάκης: Βρέθηκαν τα χρήματα για την συνέχιση του έργου της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου

Τι είπε για τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών

Ο κ. Παπαδάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα συνοδά έργα του φράγματος και για την προσαγωγό διώρυγα. Το φράγμα διαθέτει 9 εκατ. κυβικά μέτρα νερού αυτήν την στιγμή και συνεχίζει να εμπλουτίζεται από τις πηγές της Μαλαύρας.

Όσον αφορά τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας ωστόσο να μην εφησυχαστούμε μέχρι να το δούμε να γίνεται πράξη. Το καλό της ιστορίας είναι ότι ο εργολάβος είναι ο ίδιος που είχε ανακυρηχθεί και στο παρελθόν και βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σχετικά με την προσαγωγό διώρυγα και τις πληροφορίες ότι σταμάτησε το έργο, ανέφερε πως είχε γίνει παύση στο έργο εξαιτίας των ανατιμήσεων των υλικών. Όμως, τώρα υπεγράφη νέα σύμβαση και ο εργολάβος έλαβε την χρηματοδότηση προκειμένου να παραγγείλει τις σωλήνες που χρειάζεται.

Τέλος, σχετικά με τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων, συμβουλεύει όσους επλήγησαν από την κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας να ρωτήσουν έναν δικηγόρο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να λάβουν την αποζημίωσή τους.