Παπαδάκης: Θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες το πρόβλημα ύδρευσης στο Μακρύ Γιαλό - Προσοχή στις καταναλώσεις

10:30 π.μ. - Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Τρί, 16/30/2024
Image: Παπαδάκης: Θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες το πρόβλημα ύδρευσης στο Μακρύ Γιαλό - Προσοχή στις καταναλώσεις

Τι είπε ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8 για τα προβλήματα έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού

Οι περιοχές του Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά έχουν σταθερό τουρισμό τα τελευταία χρόνια με τους επιχειρηματίες της περιοχής να δηλώνουν ευχαριστημένοι με την κίνηση που υπάρχει για την εποχή, είπε ο κ. Παπαδάκης. Ωστόσο, όσο προχωράει η τουριστική περίοδος και αυξάνεται ο πληθυσμός το πρόβλημα της έλλειψης νερού εντείνεται όλο και περισσότερο.

Οι περιοχές του Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά αντιμετωπίζουν εδώ και λίγο καιρό πρόβλημα με την επάρκεια του νερού με αρκετά σπίτια να μένουν χωρίς νερό κάποιες μέρες. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στην γεώτρηση που υδροδοτεί αυτές τις περιοχές η οποία λόγω της υπεράντλησης των προηγούμενων χρόνων είχε γεμίσει μπάζα με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόδοσή της. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπαδάκης, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Σητείας, βρέθηκε γεωτρύπανο το οποίο προχώρησε σε καθαρισμό της γεώτρησης και μέσα στην εβδομάδα περιμένουν να τοποθετηθεί το μοτέρ ώστε να λειτουργήσει ξανά η γεώτρηση και να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής. Στην συνέχεια, και μετά από υποδείξεις γεωλόγου, θα προχωρήσουν στο άνοιγμα μιας νέας γεώτρησης στην περιοχή ώστε να λυθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι γενικό και ο κ. Παπαδάκης κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται την χρήση νερού για πισίνες και πλύσιμο αυλών και μπαλκονιών.

Όσων αφορά τις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι είναι καθημερινές. Το προσωπικό του Δήμου είναι λιγοστό και καταβάλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στον καθαρισμό της περιοχής και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όπως είπε, στον καθαρισμό των δημόσιων χώρων της περιοχής του Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά βοηθάει μία σχολική καθαρίστρια η οποία έχει αναλάβει να συνεχίσει τις καθαριότητες μετά το κλείσιμο των σχολείων. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα καθάρισε τον δρόμο στο Μακρύ Γιαλό από όπου μάζεψε περίπου 20 σακούλες σκουπίδια. Η αποκομιδή των σκουπιδιών είχε μείνει λίγο πίσω λόγω του ότι υπήρχε μόνο ένα απορριμματοφόρο στην περιοχή το οποίο γέμιζε και γύριζε πίσω προτού καταφέρει να μαζέψει όλα τα σκουπίδια. Τις τελευταίες μέρες προστέθηκε άλλο ένα απορριμματοφόρο στην περιοχή και έτσι τα πράγματα είναι καλύτερα.