Παπαδάκης: Ξεκίνησαν στον Νομό Λασιθίου τα μαθήματα εξ αποστάσεως

10:43 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τετ, 18/43/2020
Image: Παπαδάκης: Ξεκίνησαν στον Νομό Λασιθίου τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Σε Σητεία και Νεάπολη τα πρώτα μαθήματα στην Γ΄Λυκείου μέσω τηλεδιάσκεψης

Ο Νομός Λασιθίου είναι μεταξύ εκείνων που έχουν επιλεγεί πανελλαδικά από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης και ο μόνος προς το παρόν σε επίπεδο Κρήτης. Εχθές έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργείου και των ομάδων υποστήριξης που έχουν συσταθεί στα Λύκεια Γενικά και ΕΠΑΛ. Ενώ σήμερα Τετάρτη γίνεται τηλεκπαίδευση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών σε δυο σχολεία του Νομού. Πρόκειται για τα Λύκεια σε Σητεία και Νεάπολη και σύντομα θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Παπαδάκης.

Προσθέτει ότι στόχος των μαθημάτων είναι η επικέντρωση στην ύλη που έχει ήδη διδαχθεί είναι σαν μια επανάληψη δηλαδή. Αφορά σε αυτό το στάδιο μαθητές της Γ΄Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες. Τυχόν προβλήματα στη διαδικασία θα καταγραφούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι από τα δυο σχολεία που εφαρμόζουν το πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαδάκης συνέστησε ψυχραιμία, τήρηση των μέτρων προστασίας και σημείωσε ότι ως Διεύθυνση και τα σχολεία είναι κοντά στους μαθητές σε ότι χρειαστούν.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδάκη: