Παντελάκης: Τοποθετήθηκε σεισμογράφος στον Μύρτος

10:45 π.μ. - Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Παρ, 13/45/2024
Image: Παντελάκης: Τοποθετήθηκε σεισμογράφος στον Μύρτος

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μύρτου, Α. Παντελάκης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μπόχουμ και την τοποθέτηση σεισμογράφου στο Μύρτος

Ο κ. Παντελάκης, Πρόεδρος της Δ.Κ. Μύρτου,  μας ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Βόλου και στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος, τοποθετήθηκε χθες στο Μύρτος σεισμογράφος ώστε να γίνονται μετρήσεις για την σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής. Ο σεισμογράφος τοποθετήθηκε στο ξενοδοχείο του κ. Παντελάκη καθώς οι επιστήμονες θεώρησαν ότι αυτό το σημείο ήταν το ιδανικότερο. Το Μύρτος επιλέχτηκε μαζί με πολλά άλλα μέρη λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που υπάρχει στο νότιο κομμάτι της Κρήτης.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Παντελάκης ανέφερε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται από αυτό το γεγονός αλλά να χαίρεται καθώς αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει να νιώθουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες και ο ίδιος δήλωσε ότι χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη. Καταλήγοντας, είπε ότι θα πρέπει να προχωράμε μπροστά, να παρακολουθούμε, να ενισχύουμε και να βοηθάμε την επιστήμη όσο μπορούμε με τον ίδιο να δηλώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει αυτό το πρόγραμμα.

Στην συνέχεια, ο κ. Παντελάκης αναφέρθηκε στην γιορτή τουρισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με μουσικά προγράμματα τόσο Κρητικής όσο και λαϊκής μουσικής. Ο κόσμος βλέπει τη δουλειά που γίνεται η οποία έχει κάνει το Μύρτος ένα πολιτιστικό κέντρο και για αυτό το λόγο τόσο επιχειρηματίες του Μύρτους όσο και της Ιεράπετρας στηρίζουν οικονομικά αυτή τη γιορτή.

Όσων αφορά τον τουρισμό, ο κ. Παντελάκης είπε ότι η τουριστική σεζόν στον Μύρτος εξελίσσεται πάρα πολύ καλά με τον Μύρτος να αποτελεί μοντέλο ανάπτυξης τουρισμού χωρίς συστήματα που να δημιουργούν μονομερή εισοδήματα αλλά με διάχυση αυτών στην τοπική κοινωνία.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο θέμα εναπόθεσης απορριμμάτων σε σημείο κοντά στους κάδους και ενημέρωσε ότι κάθε Δευτέρα θα είναι στο Μύρτος ο μεγάλος κάδος του Δήμου όπου μπορούν οι κάτοικοι να εναποθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα. Με αυτό τον τρόπο θ βοηθήσουμε όλοι στο να κρατήσουμε την κοινότητα καθαρή.