Παντελάκης: Με στοχευμένες πολιτικές η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

11:30 π.μ. - Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τετ, 16/30/2022
Image: Παντελάκης: Με στοχευμένες πολιτικές η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μύρτου στον Ηχώ 99,8

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε αυτές τις ημέρες το χωριό Μύρτος Ιεράπετρας με αφορμή δημοσίευμα της Άννας Μπιθικώτση η οποία στα τέλη Αυγούστου του 2021 φιλοξενήθηκε στο χωριό να κάνει ρεπορτάζ για το Μύρτος. Η Άννα Μπιθικώτση, αρθρογραφεί στην Αμερικανική εφημερίδα «Hellenic News of America» έχοντας τη στήλη «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Αλέξανδρος Παντελάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη γνωριμία με την κόρη του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη συνέντευξη που της παραχώρησε αλλά και τη γνωριμία της Άννας με το χωριό. Το άρθρο είπε ο κ. πρόεδρος, μπορεί να έχει το στοιχείο της υπερβολής σε κάποια σημεία, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια διαφήμιση για τον τόπο. Κάποιοι συμπολίτες αυτή την υπερβολή δεν την είδαν με καλό μάτι όμως θα πρέπει να δούμε τα θετικά , ότι το Μύρτος διαφημίστηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό, σημείωσε και πρόσθεσε.

Το Μύρτος είναι ένα όμορφος προορισμός με πολλά πλεονεκτήματα, ηλιοφάνεια, πολλά σημεία να επισκεφτείς και να περάσεις καλά, με προϋποθέσεις για να είμαστε όχι μόνο ως Μύρτος αλλά ως Δήμος Ιεράπετρας, επισκέψιμοι όλο το χρόνο. Για να γίνει όμως πράξη αυτό χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τέτοιες, που να βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, πχ φθηνές αεροπορικές πτήσεις, επιδότηση καταλυμάτων γιατί το κόστος ενέργειας τον χειμώνα είναι πιο ακριβό κλπ. Βέβαια κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Έτσι για άλλο λόγο θα στοχεύσεις σε μια παραθαλάσσια περιοχή και για άλλον σε μια ορεινή περιοχή. Χρειάζεται όμως και μια συλλογική προσπάθεια. Δεν μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν ανοιχτά τουριστικά καταλύματα αλλά κλειστά εστιατόρια, σημείωσε ο κ. Παντελάκης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μέσα στα όμορφα στοιχεία του χωριού υπάρχουν και δυσκολίες. Για παράδειγμα ο βιολογικός του Μύρτου έχει συγκεκριμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης. Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός στην περιοχή αυξήθηκε κατά πολύ, αδυνατούσε το σύστημα να ανταπεξέλθει και με εντολή του Δημάρχου αναζητήθηκε και βρέθηκε λύση, με δεύτερη δεξαμενή και δεύτερη αντλία.

Επίσης, οι χώροι στάθμευσης ακόμη και οι δρόμοι είχαν γεμίσει από αυτοκίνητα. Υπήρχε μια ταλαιπωρία. Τα καταλύματα που υπάρχουν μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών. Όλα αυτά αλλοίωσαν την εικόνα του Μύρτου; Όχι. Και πρέπει να επιτέλους να αποφασίσουμε. Θέλουμε τουρισμό; Αν ναι έχουμε όλοι την ίδια κατεύθυνση; Ίσως όχι. Πρέπει όμως να δούμε και άλλα ζητήματα. Υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι περιορισμένα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να δούμε επιτέλους λεωφορεία που θα εκτελούν το δρομολόγιο από Μύρτος ως Αγία Φωτιά και Μακρύ Γιαλό. Ή στις Μάλλες και το Σελάκανο.

Ο επισκέπτης θέλει να εξερευνήσει την περιοχή, να αναζητήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να φάει στην ταβέρνα ενός χωριού. Εάν δεν γίνουν κινήσεις τέτοιες, τότε δεν μπορούμε να πάμε βήματα παρακάτω, να πάμε σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου , είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.