Παντελάκης: Με πονηρό τρόπο απέσπασε η κτηματική την υπογραφή των καταστηματαρχών για κατεδαφίσεις στο Μύρτος

10:33 π.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Πέμ, 22/33/2024
Image: Παντελάκης: Με πονηρό τρόπο απέσπασε η κτηματική την υπογραφή των καταστηματαρχών για κατεδαφίσεις στο Μύρτος

Σε συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αποσκοπεί ο πρόεδρος του Μύρτου

Μετά την Ιεράπετρα φαίνεται πως σειρά παίρνει το Μύρτος για να κατεδαφιστούν οι πέργκολες της παραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας, κ. Εμμ. Φραγκούλης, στον πρόεδρο του Μύρτους, κ. Α. Παντελάκη. Ο κ. Παντελάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το ζήτημα αυτό.

Αρχικά, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση με όσους δραστηριοποιούνται στην παραλία με μοναδικό θέμα το παραλιακό μέτωπο του Μύρτους. Ο πρόεδρος του Μύρτους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς χθες είχε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρουλάκη. Οι επόμενες κινήσεις περιλαμβάνουν την νομική διερεύνηση, δηλαδή να κάνουν προσφυγή για να φτάσει το θέμα στην υπουργό Εσωτερικών, κ. Κεραμέως, καθώς και συνάντηση με τον Δήμαρχο και με την κ. Κοζυράκη. Στην συνάντηση με την κ. Κοζυράκη σκοπεύουν να ζητήσουν να μην κατεδαφιστούν τουλάχιστον για φέτος.

Ο κ. Παντελάκης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λογική στα πρωτόκολλα κατεδάφισης καθώς οι πέργκολες έγιναν με χρηματοδότηση της νομαρχίας και οι επιχειρηματίες πληρώνουν στην κτηματική υπηρεσία τα ενοίκια για τον χώρο που χρησιμοποιούν. Οι επιχειρηματίες της περιοχής φαίνεται να βρέθηκαν σε αδιέξοδο όταν πήγαν στην κτηματική υπηρεσία προκειμένου να υπογράψουν το έγγραφο εκμετάλλευσης του χώρου και μαζί με αυτό υπέγραψαν το πρωτόκολλο κατεδάφισης.

Κλείνοντας, ο ίδιος μοιάζει να είναι αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υπάρξουν κατεδαφίσεις, πράγμα το οποίο θα σήμαινε πρακτικά την καταστροφή της τουριστικής σεζόν.